Tekst av: Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud.
Neste uke stiller endelig Viktor Hovland og Kristoffer Ventura på startstreken igjen, og ikke nok med det, de spiller på lag. Etter at Zurich Classic of New Orleans ble kansellert i fjor på grunn av koronaviruset, er den herlige par-turneringen tilbake.
Zurich Classic of New Orleans
Thorps golfblogg: Dette trenger vi mer av
28/04/2021 KLOKKEN 10:23
Dette blir den fjerde utgaven av dette formatet etter at de byttet i 2017. Det må sies å være en stor suksess.
Turneringen ble tidligere spilt som en ordinær 72 hulls-turnering og var av den typen man ikke kanskje la mest merke til. Men etter de forandret formatet til en par-turnering for fire år siden, er dette blitt en av favorittene blant spillere, seere og oss i kommentatorboksen.
Saken fortsetter under videoen.

Hovland etter Masters: – Drar herfra med en bra følelse

Det er 80 lag med to spillere på startstreken. 35 lag går videre til spill lørdag og søndag, eventuelt flere om de deler plasseringen.
I debutåret 2017 var det de daværende «samboerne» Cameron Smith og svenske Jonas Blixt som vant, mens tittelforsvarerne fra 2019 er Ryan Palmer og Jon Rahm.
Første og tredje runde spiller de noe som heter bestball, eller fourball på engelsk. Det er enkelt å forstå og det mest behagelige formatet som finnes i golf.
Begge spillerne spiller med hver sin ball akkurat som vanlig, så teller man det laveste resultatet den ene av de har på hvert hull, enkelt og greit. Dette er en spilleform som byr opp til aggressiv strategi og mange birdies, nettopp fordi man har en backup i sin partner.
Andre og fjerde runde spiller de et annet format kalt foursome.
Det er det mest krevende formatet i lagspill og stort sett er det disse to rundene som vil avgjøre om turneringen blir en suksess eller ikke for lagene.
I foursome slår den ene spilleren ut på utslag med oddetall (1,3,5 etc), og den andre spilleren på utslag med partall (2,4,6 etc).
Etter at den ene har slått utslaget, slår de derfra annenhver gang på ballen, helt til den er i hullet.
Et urytmisk format som virkelig kan gjøre store utslag på resultatlisten hvis man ikke har dagen, men også motsatt vei hvis det meste flyter for begge spillere.
Saken fortsetter under videoen.

Dette mener eksperten Hovland må forbedre: – Da blir han en topp fem-spiller

Vi mener Viktor Hovland og Kristoffer Ventura blir å regne blant favorittene. Viktor sin stabilitet og trygget, kombinert med Kristoffer sin aggressive og noe mer ustabile spillestil, kan være en svært god kombinasjon. Den mentale biten og gnisten det gir at to gode venner spiller sammen, skal heller ikke undervurderes.
New Orleans er en herlig by med masse historie og sjarm, men er mest kjent for alle sine steder med live musikk, sitt kreolske kjøkken og Mardi Gras.
Vi får håpe Viktor og Kristoffer får anledning til å nyte noen grillede østers med parmesan i løpet av uken, en klassiker i New Orleans.
Zurich Classic of New Orleans
Slik forklarer de mareritt-runden: – En gøy uke uansett
25/04/2021 KLOKKEN 22:32
Zurich Classic of New Orleans
Raste nedover resultatlisten etter kollaps og null birdier
25/04/2021 KLOKKEN 21:44