I en individuell idrett med ekstremt sterke tradisjoner og liten vilje til endring, er en uke som Zurich Classic intet annet enn befriende.
For det er ingen tvil om at golfen, i likhet med mange andre idretter, trenger å se på ulike måter å gjøre det mer underholdende å se på. Golfen må utvikle seg og finne nye måter å gjøre seg enda mer attraktive på.
Zurich Classic of New Orleans
Slik forklarer de mareritt-runden: – En gøy uke uansett
25/04/2021 KLOKKEN 22:32
Av alle lagene som havnet topp ti i Zurich Classic, var det kun to av de tjue spillerne som er blant verdens ti beste spillere. Likevel er det vanskelig å argumentere mot at det var stor underholdning og masse spenning hele veien til omspillet. Formatet med to spillere på hvert lag og ulike spilleformer bringer nye utfordringer for spillerne på alle plan, og ikke minst er det enda mer underholdende for den ivrige TV-seer.
Vi vet at de øverste organer bruker mye tid og krefter på å finne ut hvordan man kan gjøre sporten vår mer tilgjengelig og mindre konservativ. Nye regler har vært et stort steg i riktig retning og der vil det nok komme enda flere endringer og oppdatering på veien.
Så hva annet kan man gjøre?
Saken fortsetter under videoen.

Slik forklarer de mareritt-runden: – En gøy uke uansett

Det finnes mange forslag og jeg sitter ikke på fasiten. Nå vil det snart bli mulig å se pulsen til spillere som benytter et armbånd fra leverandøren Whoop. Det hadde vært veldig interessant å se pulsen til Marc Leishman da han chippet i på hull 16 eller til Louis Oosthuizen da driven hans var på vei mot vannet i omspillet. Utvilsomy et positivt tiltak i mine øyne.
Kanskje kan det også være en idé med flere lagturneringer med andre spilleformer som greensome, scramble og worstball (dårligste score på hvert hull teller). Det er uten tvil populært blant spillerne, publikum og sponsorene.
Det har også blitt introdusert en regelansvarlig fra PGA Touren som underveis dukker opp og forklarer beslutninger rundt regler og situasjoner underveis i runden. Et meget positivt tiltak.
Det kan vel også være på tide å følge etter European Tour hvor de har mer interaksjon med spillerne underveis i runden, som for eksempel små intervjuer og mikrofon på caddier. Det gir et unikt innblikk i så mange deler av spillet som man som TV-seer ikke kjenner til.
Som nevnt sitter ikke jeg på fasiten for hva som skal bringe sporten videre, men erfaringene fra forrige ukes turnering burde tilsi at å by mer på seg selv, neppe er feil vei å gå.
Men aller først skal begge våre gutter i aksjon i Valspar Championship denne uken på Innisbrook Resort i Tampa Florida.
Vamos!
Sett denne?

I ekstase etter vanvittig hole-in-one – feirer med Hovland og Ventura

Zurich Classic of New Orleans
Raste nedover resultatlisten etter kollaps og null birdier
25/04/2021 KLOKKEN 21:44
Zurich Classic of New Orleans
Har ingen forklaring på marerittstarten: – Viser hvor fort det kan snu
25/04/2021 KLOKKEN 19:52