Endelig får vi se det, to norske gutter på lag i en PGA Tour-turnering. Det var annonsert at de skulle spille sammen i fjor, men det satte pandemien en effektiv stopper for.
I Zurich Classic of New Orleans skal Viktor Hovland og Kristoffer Ventura kjempe mot 79 andre par i tourens eneste lagturnering. Det spilles om vinnerkategori i to hele år, 400 FedEx Cup-poeng til hver av vinnerne, og selvfølgelig også en god slant med penger.
Zurich Classic of New Orleans
Thorps golfblogg: Dette trenger vi mer av
28/04/2021 PÅ 10:23
Våre menn er absolutt en outsider blant mange sterke lag, og jeg tror disse punktene blir viktig å ta vare på for Viktor og Kristoffer:
1. Hovlands "ballstriking"
Når en av de aller beste ballstrikerne i hele verden er en del av laget, må dette så klart utnyttes så godt det går. I Bestball-formatet spiller de jo sin egen ball og da vil Hovland representere stabiliteten og Ventura aggressiviteten.
I foursome formatet blir det viktig å utnytte Hovlands lange spill så ofte som mulig, enten det er utslag på par 3 hull, innspill på par 4 eller andreslag på par 5 hullene.
Det vil så klart være umulig å få dette til på alle hull, men det blir en nøkkel å finne de riktige stedene hvor akkurat dette kan utnyttes på best mulig måte.
2. Venturas putter
Kristoffer er en av tourens beste puttere, spesielt fra 4-6 meter og fra lengre distanser. I bestball-rundene spiller de hver sin ball og må forsøke å kombinere hverandres spill så godt som mulig, men det er naturlig at Kristoffer kan slippe seg løs og være enda mer aggressiv med sine lengder og gode putting.
I foursome er det helt klart en fordel om Ventura kan få putte for birdie så ofte som mulig. Hovland er stabil og god på greenen han også, men det er ingen hemmelighet at Ventura setter enda flere putter enn Viktor.
Det er ikke lett å få utnyttet Hovland sin ballstriking og Ventura sin putting hele veien igjennom, men som nevnt må gutta våre finne riktig steder å bruke sine styrker på.
3. Kjemi
Viktor og Kristoffer har fulgt hverandre opp gjennom juniortiden og hele veien til PGA Touren. De har spilt på landslag sammen, på collegelag sammen og nå er de i det gjeveste selskap sammen.
I denne typen lagturnering er det en stor fordel å kjenne hverandres spill, da spesielt styrker og svakheter. Gutta vet akkurat hvordan hverandres spill er, og vil nok sammen med sine caddier sette opp en god plan.
En annen fordel med å kjenne hverandre såpass godt er at man vet hvordan lagkameraten er ute på golfbanen, og ikke minst hva han trives og ikke trives med.
Det er ikke alltid like lett å kunne spille sine individuelle spill i et slikt lagformat, men en god kjemi og det at man har spilt mye sammen i trening og konkurranse tidligere, gjør dette vesentlig enklere.
Skulle våre gutter klare å kombinere disse tingene, samt sette sammen sitt beste over fire dager, så kan de absolutt være med helt der oppe. Vi vet at Hovland er stabil, gjør få feil og jeg håper det vil gi Ventura en trygghet som igjen kan føre til at han slipper seg helt løs.

Gå all-in i bestball

De to foursome-rundene blir helt klart en nøkkel. Der må de holde scoren sammen, og aller helst få med seg to runder under par.
I bestball rundene er det bare å gå all-in. Erfaringsmessig kommer de laveste rundene i dette formatet, og det er her man skal gjøre store deler av scoren. Når Rahm/Palmer vant i 2019 gikk de 16 under par på de to bestball rundene og 10 under på de to foursome rundene.
Lykke til Viktor og Kristoffer.
Zurich Classic of New Orleans
Slik forklarer de mareritt-runden: – En gøy uke uansett
25/04/2021 PÅ 22:32
Zurich Classic of New Orleans
Raste nedover resultatlisten etter kollaps og null birdier
25/04/2021 PÅ 21:44