Norges to største golfstjerner spilte første dag av parturneringen Zurich Classic of New Orleans torsdag. Etter en litt beskjeden start satte de virkelig i gang storspillet og tok ledelsen etter 18 hull.
– Gutta våre leder. Strålende prestasjon fra begge, og spesielt fra Ventura som virkelig får vist seg fram, sa Discoverys golfekspert, Marius Thorp, etter runden.
Zurich Classic of New Orleans
Thorps golfblogg: Dette trenger vi mer av
28/04/2021 PÅ 10:23
De norske guttene spilte jevnt til å begynne med og endte på par på tre av de seks første hullene. De viste likevel tidlig at de mente alvor, og slo begge birdie på dagens andre hull, i turneringen hvor bare det beste resultatet teller.
Det gikk heller ikke lang tid før den norske duoen fikk kjenne på følelsen av å redde hverandre. Da Hovland endte med bogey på hull fire, sørget Ventura for at nordmennene fortsatt var en under par, da han slo inn til par.
Like etter, på hull fem, var det Ventura som måtte nøye seg med bogey, og Hovland som kunne sørge for at duoen fortsatt ble stående med kun par og birdie som tellenede resultat. Dermed var fasit -1 etter seks hull
– De er begge stabile, men må komme litt nærmere for å få enda bedre birdie-muligheter. Det er viktig å være tålmodig i denne spillformen og ikke forsøke å tvinge noe fram, så de må bare fortsette å gi seg selv muligheter, sa Discoverys golfekspert, Marius Thorp, etter seks spilte hull.
Dette sa Hovland og Ventura etter torsdagens runde. Saken fortsetter under videoen.

Lot seg imponere av makkeren: – Håper bare jeg klarer å holde følge

Tre birdier på rad

Det kunne se ut til at både Hovland og Ventura var enige i at de burde spille seg til flere birdie-muligheter, for både på hull syv, åtte og ni gjorde de nettopp det. Først var det Hovland som sørget for birdie, mens Ventura slo par, deretter vartet begge nordmennene opp med det samme, før Ventura sørget for tre på rad på hull ni.
– To strake birdies fra Ventura avslutter de første ni hullene. Absolutt en godkjent start dette. Her er det flere lag som har levert mye bra score på banens siste ni hull, så her er det muligheter, sa Thorp etter hull ni.
Birdie-trippelen sørget for at de norske guttene lå på T10, fire under par, da halvparten av hullene var spilt. Og det gode spillet fortsatte. Etter par på hull ni, sørget Ventura for nok en birdie på hull 11, før Hovland fulgte opp og slo inn til birdie på det tolvte hullet.
Det var nok til at de to kompisene inntok T5.
– Strålende start på de siste ni med to birdies. Nå er gutta skikkelig i dytten. Det er bare å kjøre på videre, begge to leverer mye bra her nå, sa Thorp da det gjensto seks hull.

Strålende avslutning

Også på hull 13 ble det birdie, takket være Ventura, før begge slo inn til par på det fjortende hullet. Da lå nordmennene syv under par, før Ventura leverte birdies på både hull nummer 15 og 16.
– Med en god avslutning så blir dette en kjempeåpning fra gutta våre, sier Thorp til Discovery etter det femtende hullet.
På det 17. hullet ble det par, før Hovland avsluttet med nok en birdie på dagens siste hull. Dermed leder Kristoffer Ventura og Viktro Hovland Zurich classic etter turneringens første dag.
Zurich Classic of New Orleans
Slik forklarer de mareritt-runden: – En gøy uke uansett
25/04/2021 PÅ 22:32
Zurich Classic of New Orleans
Raste nedover resultatlisten etter kollaps og null birdier
25/04/2021 PÅ 21:44