Den norske duoen leverte en strålende åpningsdag av turneringen torsdag og ledet med ti under par før dagens runde. Også fredagen begynte solid, og Hovland og Ventura leverte par etter par, men en dobbeltbogey på det syvende hullet gjorde at våre menn falt utenfor topp ti.
Det var ikke nok til å vippe norges to største golfstjerner av pinnen. Duoen fulgte opp med flere birdier og klatret seg oppover resultatlisten igjen på mesterlig vis.
Zurich Classic of New Orleans
Thorps golfblogg: Dette trenger vi mer av
28/04/2021 PÅ 10:23
En birdie på dagens siste hull sikret delt ledelse også etter turneringens andre dag med 13 under par.
– Veldig bra gjort å snu den runden etter den blemmen. Synes begge leverer hele veien og bidrar til laget. Det virker som de virkelig klarer å få det beste ut av hverandre, sa Discoverys golfekspert, Marius Thorp, etter turneringens andre runde.

Solid åpning

Hovland og Ventura fikk en solid start på dagen og slo par på de seks første hullene for dagen. Da hadde de riktig nok hatt muligheten til å sikre seg flere birdier.
– God start fra våre gutter. Bare å være tålmodige og fortsette å gi seg selv sjanser, sa Thorp etter seks spilte hull.
I motsetning til dagen før ble det spilt foursome i New Orleans. Det betyr at spillerne slår annenhvert slag på samme ball, og at man er avhengig av at begge spillerne treffer med sine slag på hvert eneste hull for å henge med i teten.
Det fikk den norske duoen erfare på hull nummer syv for dagen. På par 4-hullet måtte begge nordmennene slå tre ganger hver. Dermed var det bare å innse at de pådro seg en dobbeltbogey og at de falt nedover på resultatlisten.
Det norske laget hentet seg inn igjen og sørget for par på det åttende hullet, før de klinte til med dagens første birdie på hull ni. Dermed lå de én over par på runden og ni under par totalt etter at første halvdel av runde to var ferdig spilt.

Sterk avslutning

Og så begynte det virkelig å svinge for våre gutter. Etter par på hull ti, vartet duoen opp med dagens andre birdie på det ellevte. Det gjorde at de var i gang med å bevege seg oppover på listen igjen.
Også på dagens tolvte hull i New Orleans ble det par, men på det trettende klarte Hovland og Ventura seg med tre slag, som betydde nok en birdie. Da var de norske nesten tilbake der de startet, og inntok T2, èn under par på runden og 11 under par totalt.
– Vinden har tatt seg opp og greenene er veldig harde der ute. Gutta kjemper bra og må bare fortsette å være tålmodige, sa Thorp til Discovery underveis.
Både på hull fjorten og femten for dagen ble det par, men på det sekstende hullet kunne de norske guttene juble for nok en birdie, og for å være tilbake på toppen av resultatlisten etter flere sterke prestasjoner.
Den posisjonen beholdt de hele veien inn. Etter at det ble par på det nest siste hullet, sørget de for å avslutte med en birdie. Dermed sto de med 13 under par og fortsatt delt ledelse etter turneringens andre runde.
Zurich Classic fortsetter lørdag med fourball og avsluttes søndag med nok en runde foursome og kan følges på discovery+ og GOLFTV.
Sett denne?

I ekstase etter vanvittig hole-in-one – feirer med Hovland og Ventura

Zurich Classic of New Orleans
Slik forklarer de mareritt-runden: – En gøy uke uansett
25/04/2021 PÅ 22:32
Zurich Classic of New Orleans
Raste nedover resultatlisten etter kollaps og null birdier
25/04/2021 PÅ 21:44