• Se Hovland og Ventura i Zurich Classic fredag 21:30 på GOLFTV og Eurosport Norge!
NEW ORLEANS (Discovery):
Med storspill fra start til mål var det Kristoffer Ventura som stjal overskriftene etter første dag av Zurich Classic.
Zurich Classic of New Orleans
Thorps golfblogg: Dette trenger vi mer av
28/04/2021 PÅ 10:23
For selv om den mer profilerte lagkameraten Viktor Hovland slett ikke gjorde seg bort ute på TPC Louisiana, leverte Ventura en av sine beste runder på PGA Touren noensinne. 26-åringen stod for sju av ti birdies, og kunne fort endt opp med flere.
Se høydepunktene fra nordmennenes runde her (saken fortsetter under):

Se Hovland og Venturas oppvisning i New Orleans

Ikke overrasket

Det var det nok ikke mange som hadde sett for seg før runden – bortsett fra makkeren.
– Det var kanskje noen som satt sjokkerte hjemme i stua, men etter å ha sett han de siste dagene så er ikke jeg så veldig overrasket. Han har sett veldig solid ut, og når man vet at han er en av de beste putterne der ute så smeller det når også ballstrikingen sitter, sa Hovland til Discovery etter runden.

– Nå håper jeg bare at jeg kan holde følge! Og at vi fortsetter å spille solid og smart golf. Det kommer man veldig, veldig langt med, fortsatte Hovland.
Selv mente Ventura at det ikke var noe hokus pokus over kanonrunden, som kommer etter en lengre periode med svakere resultater individuelt.
– Det var vel egentlig bare en veldig solid dag. Jeg spilte stabilt og satt noen putter. Det høres kanskje kjedelig ut, men det er som oftest et bra tegn når ting er kjedelig i denne sporten, sier Ventura til Discovery.

Kommer med Ventura-spådom

Det var ikke overraskende Ventura som fikk mest oppmerksomhet av også de andre journalistene etter runden. På spørsmål om han er overrasket over at makkeren enda ikke har vunnet på PGA Touren, svarte Hovland:
– Det er jo ekstremt vanskelig å vinne, man kan liksom spille utrolig god golf og fortsatt komme til kort... Jeg har virkelig blitt imponert av det jeg har sett av han de siste dagene. Jeg vet han han er kapabel til, og han har talentet. Det viser han i dag.
Før den hittil eneste norske PGA Tour-vinneren kom med en aldri så liten spådom angående sin gode venn og makker:
– Mye handler nok om å bli mer komfortabel på Touren. Når man ser hva han gjorde der ute i dag, å få selvtillit og få ballen til å rulle... Jeg er ikke i tvil om at han kommer til å vinne, og tror heller ikke det blir lenge til.
Hovland og Ventura slår ut 20:41 norsk tid fredag. Fra 21:30 kan du følge nordmennenes runde på GOLFTV og Eurosport Norge.

Lot seg imponere av makkeren: – Håper bare jeg klarer å holde følge

Zurich Classic of New Orleans
Slik forklarer de mareritt-runden: – En gøy uke uansett
25/04/2021 PÅ 22:32
Zurich Classic of New Orleans
Raste nedover resultatlisten etter kollaps og null birdier
25/04/2021 PÅ 21:44