• Se Zurich Classic på GOLFTV fra 14:00, og få med deg høydepunktene fra Hovland og Venturas runde fra 21:00!
NEW ORLEANS (Discovery):
Han har aldri vært redd for å prøve nye ting, og er alltid på jakt etter små detaljer som kan gjøre ham til en bedre golfspiller.
Zurich Classic of New Orleans
Thorps golfblogg: Dette trenger vi mer av
28/04/2021 KLOKKEN 10:23
Denne uken er intet unntak for Viktor Hovland. For et besøk fra kølleprodusenten PING hjemme i Oklahoma forrige uke resulterte i nytt innhold i bagen under denne ukens Zurich Classic.
– Jeg testet noen nye jernkøller forrige uke, som jeg synes var veldig interessante. Jeg synes rett og slett de funket veldig bra, sier Hovland til Discovery.
De nye jernkøllene er siste innslag på en lang liste av eksperimentelle endringer Hovland har sjekket ut det siste året. For selv om han alltid har vært nysgjerrig, var det koronapausen som ble triggeren for en intensiverende jakt på nye impulser.
Noe som har resultert i blant annet et nytt trenings-og kostholdsregime, økte hastigheter (og lengder) fra utslagsstedet og putte-systemet AimPoint.
– Jeg kommer jo til å fortsette å gjøre noen «tweaks» her og der for å perfeksjonere spillet mitt mer. Jeg hadde ikke puttet de nye køllene i bagen med mindre jeg tror at det er bedre. Jeg synes det er kult å tukle litt, men det er ikke sånn at det blir altfor mye og en stressfaktor. Jeg har ihvertfall litt kontroll på det, smiler Hovland.
Se intervjuet med Hovland og Ventura her (saken fortsetter under):

Hovland og Ventura: – Vi har gode minner fra å spille sammen

Gode minner

Og den første skikkelige testen for Hovlands nye jernkøller kommer altså i Zurich Classic, hvor 23-åringen skal spille sammen med landsmann Kristoffer Ventura.
– Det blir kjempekult. Vi får jo ikke gjort det veldig ofte. Vi heier jo selvfølgelig på hverandre når vi spiller turneringer, men nå spiller vi jo på lag sammen, så det blir interessant å se hvordan det går. Jeg tror det blir en veldig morsom uke, sier Hovland.
Parturneringen i New Orleans skiller seg fra en normal PGA-turnering på flere områder.
– Vi har nok ikke bestemt helt hvem som slår hvor, men vi har en god del erfaring fra denne type turneringer med både lag-NM og EM. Vi har noen gode minner derfra, sier Ventura.
– Vi har jo et godt forhold, og vet hvordan den andre spiller. Vi vet hva vi forholder oss til, legger Hovland til.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Må le etter meldingen til Hovland og Ventura

Hovland kan hjelpe Ventura

Mens Hovland ligger helt i toppen på FedExCup-rankingen, har Ventura nå havnet utenfor de 125 beste. Det betyr at 26-åringen for øyeblikket ikke vil få fornyet status på PGA Touren – og at denne ukens turnering kan bli svært viktig med tanke på å få spille med de store gutta også neste sesong.
– Det er mange turneringer igjen av sesongen....å tenke på det hele tiden hjelper ikke så mye. Vi får telle opp når sesongen er ferdig. Å sikte mot å bli nummer 125 er jo heller ikke måten å gjøre det på – man må være mer offensiv enn det, sier Ventura.
Og den innstillingen kan komme godt med når Ventura denne uken kan ta et langt steg mot forlenget opphold på den største scenen – med hjelp fra sin gode kamerat.
– Jeg tror Viktor har en idé om de ulike hullene, jeg har ikke tenkt så mye på det. Den banen her er veldig strategisk, og kan være tøff om det blåser som i dag. Så jeg tror det handler om å holde ting enkelt og spille smart.
– Jeg tror det blir mer taktisk i bestball enn i foursome. I bestball kan man kanskje ta litt flere sjanser og spille utifra det. Ellers er det ganske rett frem, avslutter Hovland.
Hovland og Ventura slår ut 15:18 norsk tid torsdag. Du får høydepunkter fra runden, intervjuer og reaksjoner på GOLFTV og Eurosport Norge fra 21:00.
Zurich Classic of New Orleans
Slik forklarer de mareritt-runden: – En gøy uke uansett
25/04/2021 KLOKKEN 22:32
Zurich Classic of New Orleans
Raste nedover resultatlisten etter kollaps og null birdier
25/04/2021 KLOKKEN 21:44