Torsdag fant de aller første utslagene på PGA-touren i Zurich Classic i News Orleans sted.
Turneringen spilles i år for første gang som en lagturnering, hvor to og to spillere deltar sammen i par.
Golf
Ny sprekk og nytt Hovland-tap
5 TIMER SIDEN
Eurosports golfkommentator, og tidligere Europa Tour-proff, Per Haugsrud er spent på hva turneringen vil bringe.
– Det blir et litt annet spillformat med en lagturnering. Det kan bli veldig moro. Det er greit med litt forandringer og nytenkning fra PGA-touren. Selv om de har et produkt som fungerer veldig bra, er det viktig at de kan være litt innovative, sier Haugsrud.
Firedagersturneringen i byen ved Mississippi-elvens utløp har lokket til seg en rekke eksklusive navn. Jason Day, Ricke Fowler, Jordan Spieth, Justin Rose, Henrik Stenson er bare noen av spillerne som er i gang med sine første hull på TPC Louisiana.
– Det er viktig at de store navnene er med på moroa når man bestemmer seg for å gjøre noe nytt. Det bidrar til å gjøre turneringen ekstra interessant og at oppmerksomheten i større grad vil rettes mot den, sier han.
Haugsrud håper at turneringen blir en såpass stor suksess at det er noe PGA-touren kan innføre ved flere anledninger.
– Hvis det blir litt suksess kan det åpne for et par sånne turneringer til. Kanskje man kan ha tre stykker i løpet av sesongen, hvor man har en bonusordning for de som gjør det best totalt. Jeg har litt forventingnger til dette her, sier han.
Torsdag og lørdag spilles det fouresome, noe som betyr at spillerne slår annenhver gang på samme ball, mens det fredag og søndag blir spilt «best ball».
– Fouresome kjenner vi jo igjen fra Ryder Cup. Det er en vanskelig øvelse å spille på hverandres slag. «Best ball» kommer til å gjøre det veldig interessant. Der spiller man jo på det beste resultatet på hvert hull, så der kommer spillerne virkelig til å gutse og ta sjanser, sier Haugsrud.
To av parene det er viet mest oppmerksomhet til er tidligere verdensener Jason Day, som spiller sammen med Ricke Fowler, og OL-duoen Justin Rose og Henrik Stenson.
– Størst forventinger til de to parene som er satt sammen, men i slike turneringer kan det jo bli hvem som helst som får det til og markerer seg. Det kommer an på hvordan stemningen er på banen og hvordan man får det til å flyte, sier Haugsrud.
Se avslutningen på dag en av Zurich Classic direkte på Eurosport Player og Eurosport 1 torsdag fra kl. 21.23.
Ryder Cup
Hovland ledet stort, så raknet det igjen: – De roter det bort
11 TIMER SIDEN
Ryder Cup
Hovland med ny partner i neste runde: – Jeg er ganske sjokkert
17 TIMER SIDEN