• Følg søndagens avslutning i Mexico fra kl. 20 på GOLFTV. Hovland slår ut kl. 19.10.
En fenomenal avslutning på gårsdagens runde ga Viktor Hovland en foreløpig delt tredjeplass før spillet i helgen. Storspillet fortsatte på dag tre.
Med ni birdier, ni par og ingen bogeyer, gikk nordmannen en runde på ni slag under par.
World Wide Technology Championship
Thorps golfblogg: «Total dominans fra start til mål»
10/11/2021 PÅ 14:43
Det gir han 19 slag under par sammenlagt og en ledelse på to slag før søndagens avslutning.
– Dette er kanskje den mest imponerende runden hans så langt i proffkarrieren. Det er skyhøy kvalitet over hele linja, sa Discovery-ekspert Henrik Bjørnstad.
– Du må klype deg i armen. Det er makeløst, fortsatte han.
Hør hva Hovland sa etter superrunden.

Hovland etter monsterrunden: – Dette var moro!

– Én av de beste i gamet

Én ting er at Hovland leder turneringen. En annen ting er at han gjør det mens han spiller med reservedriveren til James Hahn, etter at hans egen ble ødelagt før turneringen.
– Jeg vil bare takke Hahn for at han ga meg en god backup-driver. Den har vært utrolig. Det er selvfølgelig ikke en ideell situasjon, men jeg testet driveren på en bane ikke så langt unna. Den gikk ganske rett. Det var ikke noe problem, sa Hovland til NBC Golf etter runden.
– Kanskje jeg må gi den tilbake, kanskje vi må vi finne på noe, sa Hovland på spørsmål om han tenker å gi tilbake driveren.
Talor Gooch innehar andreplassen, to slag bak Hovland.
– Viktor er én av de beste spillerne i gamet akkurat nå. Han er en flott fyr, det vet alle. Det blir gøy. Jeg tror ikke vi har spilt sammen i en gruppe ennå, så å spille i en finalegruppe sammen, blir kult, sa Gooch.
Runden på 62 slag, uten én eneste bogey, er Hovlands laveste runde på PGA-touren.
– Det er én av de beste rundene jeg har sett. Han kunne lett hatt en 59-runde i dag. Han blir vanskelig å slå i morgen, sa Anirban Lahiri, som spilte side om side med nordmannen.
Saken fortsetter under videoen.

Hovland gamblet og leverte monsterdrive: – Tom for ord

– Helt perfekt golf

Hovland begynte på forrykende vis. Allerede etter sju hull sto han med fire birdier og var tilbake i ledelsen. Nordmannen ledet nemlig da han var ferdigspilt fredag.
Etter to strake par, kom også to nye birdier.
– Han spiller helt prikkfri, perfekt golf. Det er midt i gata og midt på flagget hele veien. I tillegg er putteren med på laget, sa Discovery-kommentator Per Haugsrud.
– Det er helt ekstremt, fulgte ekspertkommentator Henrik Bjørnstad opp.
Saken fortsetter under videoen.

Hovland roses av eget forbilde: – Han er allerede en stjerne

Hovland-show

Hovland hadde på dette tidspunktet ikke vært i nærheten av en bogey, men på det 12. hullet måtte han jobbe for par. Først misset han med innspillet, og fra roughen chippet han seg til en parputt fra to meter. Heldigvis satt han den.
Etter en ny birdie og tre strake par, ble det Hovland-show på hull 17.
På det korte par 4-hull valgte Hovland å gå for greenen. Nordmannens drive var fantastisk, men så hard at ballen gikk forbi greenen. Nordmannen fulgte imidlertid opp med en utsøkt chip som til slutt ga han birdie nummer åtte.
Og som ikke det var nok, avsluttet han fantomrunden med nok en birdie på hull 18.
Hvis Hovland drar seieren i land på søndag, blir han den første spilleren til å forsvare en PGA-tittel siden Brooks Koepka i 2019. Han vil også bli den første til å forsvare tittelen i Mayakoba.
World Wide Technology Championship
Hyllet den norske fansen: – Jeg ønsker å takke dem
08/11/2021 PÅ 20:32
World Wide Technology Championship
Henter denne lærdommen fra seieren: – Jeg synes det er veldig kult
08/11/2021 PÅ 07:19