Sju birdies, ti par og null bogeys. Det var fasit for Viktor Hovland før han gikk løs på fredagens 18. og siste hull.
Men det som så ut til å bli dagens beste runde ute på The Concession Golf Club, endte i et aldri så lite mareritt. En kvadruppel bogey sendte Hovland ned fra -8 til -4 og ut av den heteste tetkampen i Florida.
WGC - Workday Championship at the Concession
Hovland klatrer på verdensrankingen
01/03/2021 PÅ 08:53
Men selv etter kollapsen var det likevel en smilende Hovland som møtte opp til intervju etter runden.
– Det er vel en slags forsvarsmekanisme... når sånne ting skjer, reagerer jeg bare på den måten, sa Hovland.
– Det var en god dag og jeg spilte veldig solid. På det siste hullet gjorde jeg et par ting som jeg absolutt skulle unngått, både fra krattskogen og bunkeren. Så jeg lærte leksen min der. Det var bare synd at det kom på det tidspunktet, sa Hovland.
På spørsmål om hva som gikk igjennom hodet hans på det siste hullet, svarte Hovland:
– Dette er ikke bra, var vel det jeg tenkte. Jeg prøvde å minimere skaden. Jeg hadde spilt bra og visste at om jeg kom meg unna uten for store skader, kunne jeg hente inn mye over de neste par dagene. Men det der gjorde vondt.
Eurosports golfekspert Marius Thorp sier følgende etter fredagens runde:
– Det blir veldig lett å rette alt fokus på hans siste hull, og det er jo forståelig. Det blir en blytung avslutning hvor rullegardinen går litt ned og alle marginer går imot.
– Likevel er de resterende 17 hullene prikkfrie. Fantastisk golf! Det er bare og kvittere ut den kvadruppel bogeyen, lære av de feilene som gjøres der og ta med seg alt det gode. For det var vanvittig mye bra i dag, fortsetter Thorp.
For det var virkelig prikkfritt fra Hovland før det siste hullet ute på Concession Golf Club. Fem strake birdies fra hull 11-15 (rekord for Hovland på PGA Touren) satte tidlig standarden, og to nye på hull 7 og 8 sendte 23-åringen helt opp i tetkampen.
Men så kom altså hull 9.
Etter å ha truffet fairwaybunkeren med utslaget på hull 9, Hovland siste for dagen, slo han innspillet inn i krattskogen bak green. Derfra prøvde Hovland å slå seg ut igjen fra en meget vanskelig lie, men hadde maks uflaks og havnet helt bak ved bunkerkanten på andre siden av green.
Derfra traff Hovland for tynt og slo seg tilbake i skogsområdet, omtrent dit han lå etter andreslaget. Men ballen ble erklært uspillbar, og Hovland måtte droppe.
På sjetteslaget klarte han ikke komme seg opp på green, og måtte derfor putte for kvadruppel bogey (!) etter å ha kommet seg opp på forsøk nummer to.
Det klarte Hovland, som dermed datt fra -8 til -4 på det siste hullet av det som frem til det hadde vært en av nordmannens beste runder på PGA Touren.
Med en runde på -3 og -4 totalt var Hovland nummer 16 da han gikk i klubbhuset, tydelig skuffet etter det som kunne blitt dagens beste runde i Florida.

Den store hole in one-duellen: Bjørnstad vs. Thorp

WGC - Workday Championship at the Concession
Tom for ord etter Hovlands andreplass: – Må finne på et nytt superlativ
28/02/2021 PÅ 22:52
Golf
Vant NM etter grov tabbe fra spillerpartneren: – Jævlig gøy
EN TIME SIDEN