• Se Viktor Hovland i Wells Fargo Championship på GOLFTV fra 13:34 torsdag og 18:57 fredag. Få tilgang her!
CHARLOTTE (Discovery):
Etter å ha levert toppresultater på rekke og rad fra desember til februar, gikk Viktor Hovland hele mars og april uten en topp 20-plassering på PGA Touren.
Wells Fargo Championship
Leverte ny Hovland-søndag: – Føltes nesten ut som en major
09/05/2021 KLOKKEN 23:13
Det var derfor ekstra godt å se 23-åringen tilbake i toppslag under forrige ukes Valspar Championship, hvor nordmannen ble nummer tre.
– Jeg føler at jeg tok et stort byks med jernspillet, og nærspillet var nok hakket hvassere enn det har vært. Så det var veldig hyggelig. Men det er jo ikke sånn at jeg er en helt annen golfspiller enn det jeg var før, sa Hovland til Discovery etter søndagens avsluttende runde.
For selv føler ikke nordmannen at han gjorde så mye forskjellig fra de tidligere ukene.
– Som dere ser på TV, det er jo veldig små marginer i denne sporten. I Masters var det jo ikke mer enn tre meter å lande på, så man kan slå bra slag og likevel ende opp på ikke så bra steder. Så man skal jo ha litt flyt også, det er ikke bare å spille og forvente en topp 10-plassering, sa Hovland.
Se intervjuet med Hovland her (saken fortsetter under):

Hovland etter kanonavslutningen: – Deilig!

Spår ny «hot streak»

Nå tror flere at vi kan stå overfor en ny jubel-periode for norske golffans. Blant disse er Rob Bolton, PGA Tourens egne Fantasy-ekspert, som er mannen bak den velkjente «Power Rankingen» som legges ut på Tourens hjemmesider før hver turnering.
– Jeg tror vi kan stå overfor en ny «hot streak» fra Viktor i ukene som kommer. Det han viste forrige uke, egentlig i alle deler av spillet, lover virkelig godt for fortsettelsen, sier Bolton til Discovery.
Og timingen kunne ikke vært bedre. Etter denne ukens Wells Fargo Championship venter nemlig flere av sesongens største turneringer:
  • PGA Championship 20. til 23. mai.
  • Memorial 3. til 6. juni.
  • US Open 17. til 20. juni.
– Dette er turneringer på såkalte «big boy-courses», hvor man virkelig får testet seg, spesielt med ballstrikingen. Fortsetter Viktor med det han viste i Florida, så blir han livsfarlig i samtlige av disse. Det er nesten litt skummelt å tenke på, sier Bolton.

Dette sier Hovland selv

Denne uken har PGA-eksperten plassert Hovland som nummer seks på Power Rankingen før Wells Fargo Championship, med følgende begrunnelse:
«Endte en rekke med fem starter uten en topp 20-plassering med en 3. plass i Valspar med hans velkjente, utsøkte ball-striking. Var så høyt oppe som nummer 29 når det gjaldt lengder fra tee, og nummer seks i slag tjent til resten av feltet totalt sett».
Denne uken venter en ny, tøff test på en av de lengste banene på PGA Touren.
– Jeg har bare spilt den én gang, sånn for moro skyld for et par år siden. Det er en stormannsbane hvor man må ha driveren i orden og være på med de lengre jernene, sier Hovland til Discovery.
– Passer deg greit, med andre ord?
– Ja, vi får jo se da!
Viktor Hovland har denne uken blitt plukket ut i en av fire Featured Groups sammen med Justin Thomas og Patrick Cantlay. Hovland slår ut 13:34 torsdag og 18:57 fredag, du ser begge rundene på GOLFTV!
Wells Fargo Championship
Topplassering etter råsterk avslutning: – Det er Hovland-søndag
09/05/2021 KLOKKEN 22:10
Wells Fargo Championship
Hovland mot ny stor uke – dette sier han før siste dag
08/05/2021 KLOKKEN 20:39