Før søndagens avslutning av Wells Fargo, lå Viktor Hovland (23) beskjedne 0,05 rankingpoeng bak Brooks Koepka på den etterlengtede tiendeplassen på verdensrankingen. Ingen norsk golfspiller har tidligere klart å spille seg inn på den listen, men etter søndagens tredjeplass, ligger det meste til rette for Hovland.
Saken fortsetter under videoen:
Wells Fargo Championship
Leverte ny Hovland-søndag: – Føltes nesten ut som en major
09/05/2021 KLOKKEN 23:13

Hovland mot ny stor uke – dette sier han før siste dag

Spørsmål om tid

Discoverys golfekspert Henrik Bjørnstad sa før runden at han så det veldig sannsynlig at Hovland skulle klare denne bragden.
– Det er veldig lite som skal til. Han ligger bare rett bak Brooks Koepka som ligger som nummer ti. Men hvis (Rory) McIlroy vinner, vil han mest sannsynlig rykke forbi Hovland igjen, så det kan stokke seg opp og ned. Men uansett er det bare et spørsmål om tid før han kommer seg inn som topp ti i verden.

– Hovland-søndag

Etter par på de tre første hullene kom første birdie på hull fire. På hull syv klarte Oslo-gutten å redde inn en birdie etter at driven havnet rett i bunkeren. Etter det var Hovland på delt fjerdeplass med tre slag opp til ledende Keith Mitchell.
Hovland fortsatte å slå par mellom hull åtte og 13 før han satte en nydelig birdie-putt på hull 14.
– Det er Hovland-søndag, som vanlig! bryter kommentator Per Haugsrud ut idet Hovland landet et 66 meters-slag til 1,2 meter unna flagget på hull 15, og enda en sjanse til å sette en birdie.
Birdie ble det – og Hovland lå sammen med meksikanske Abraham Ancer bare ett slag bak Rory McIlroy og Keith Mitchell med fire hull igjen.

Kontrollert avslutning

Drivene til nordmannen ble meget godt tatt imot i kommentatorbua, der kommentatorene Haugsrud og Henrik Bjørnstad brukte begrepene linjal og klessnor flittig gjennom hele runden.
Hovland imponerte med en 67-runde på siste dag i Charlotte. Han fullførte uten en eneste bogey og endte turneringen på åtte under par.
– 67 slag, så å si i blinde – nok en Hovland-søndag, sa Haugsrud da Hovland satte siste putten til par.

Dramatikk for McIlroy

Før siste hullet skulle nord-irske Rory McIlroy kontrollere inn seieren med to slag til gode på nærmeste utfordrer Abraham Ancer. Siste drive trakk hardt til venstre og havnet rett ved siden av bekken som går langs fairwayen på siste hullet.
På grunn av vinkel og hvordan ballen lå i gresset, valgte McIlroy å droppe ballen og slår et mesterlig innspill inn på greenen.
Til tross for den dramatiske avslutningen, klarte McIlroy å redde bogey og med det vinne turneringen med ti slag under par. Vårt norske håp endte som nummer tre sammen med Keith Mitchell som betyr at McIlroy sannsynligvis går forbi Hovland på verdensrankingen, slik at nordmannen må vente enda litt lenger på topp ti-plasseringen.
Wells Fargo Championship
Hovland mot ny stor uke – dette sier han før siste dag
08/05/2021 KLOKKEN 20:39
Wells Fargo Championship
Slik skal Ventura jobbe seg ut av den tunge perioden
08/05/2021 KLOKKEN 01:43