• Se Viktor Hovland i Waste Management Phoenix Open fra torsdag 20.30 på Eurosport Norge, Dplay og GOLFTV. Få tilgang her!
TPC Scottsdale (Eurosport.no):
Under tirsdagens treningsrunde i forkant av Waste Management Phoenix Open kunne man se en ny person i følget til Viktor Hovland.
Waste Management Phoenix Open
Tok helt av etter hole in one: – Se på den da!
02/02/2020 KLOKKEN 12:19
Dana Dahlquist er mannen som, siden Mayakoba Classic i oktober, har hjulpet nordmannen med det svingtekniske.
– Jeg er en svingtrener, men jobber mest med å observere Viktor for å se hva han gjør. Samarbeidet vårt er ferskt, så vi tar ett steg av gangen, sier Dahlquist til Eurosport.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen

Her knekker han sammen av Carews videohilsen: – Hvilken jævla legende!

Ser bedring allerede

Amerikaneren har bred erfaring som trener og instruktør for spillere på PGA Touren, og driver i tillegg sitt eget golfakademi. Blant hans tidligere elever er Charles Howell, som i likhet med Hovland gikk på Oklahoma State University. Det er gjennom Howell at samarbeidet mellom Dahlquist og Hovland oppstod.
– Min oppgave er å få Viktor til å prestere jevnt. Det handler nødvendigvis ikke om å gjøre så mye annerledes enn det han gjør nå, sier Dahlquist.
– Ser du områder han har forbedret seg på siden dere startet samarbeidet?
– Fra Mexico og frem til nå så har han tatt steg når det gjelder mellomlange jern, altså fra 9 til 6. Driveren hans er jo veldig bra, men de mellomlange jernene er der han har størst forbedringspotensiale.
Dahlquist vil jobbe med Hovland frem til turneringsstart torsdag. Samarbeidet vil gjenopptas i Los Angeles om to uker.
Se intervjuet med Dahlquist her (saken fortsetter under videoen):

Forklarer bakgrunnen for samarbeidet med Hovland

– Det handler om å ikke bli for kreativ

Banen i Phoenix er kjent for å produsere lave scorer. Dahlquist sier følgende om hva som blir viktig for Hovland denne uken:
– Det handler i stor grad om å unngå å slå mange forskjellige typer slag, men å gjøre ting enkelt og treffe greenene med de mellomlange jernene. Jeg tror de spillerne som klarer å utføre den type slag som er ment for hvert enkelt hull er de som vil gjøre det best. Det handler om å ikke bli for kreativ.
– Så det blir viktig å tenke ett slag om gangen?
– Absolutt.
Den observante seer har kanskje fått med seg at Hovland ikke har brukt sin velkjente "double pump" drive de siste ukene. Dahlquist har en enkel forklaring å hvorfor.
– Den har rett og slett ikke vært nødvendig å dra frem. Han har vært stabil med driveren, så for øyeblikket har det ikke vært bruk for den.
  • Se Viktor Hovland i Waste Management Phoenix Open fra torsdag 20.30 på Eurosport Norge, Dplay og GOLFTV.

Hovland før det berømte hull 16: – Ser frem til hvordan stemningen er

Waste Management Phoenix Open
Selvkritisk Hovland: – Det var rævva
01/02/2020 KLOKKEN 04:05
Waste Management Phoenix Open
Ny nedtur for Hovland – misset cuten med minst mulig margin
01/02/2020 KLOKKEN 03:56