Eurosport

Denne mannen skal ta Hovland til toppen

Denne mannen skal ta Hovland til toppen

29/01/2020 05:55Oppdatert 29/01/2020 06:16

Viktor Hovland har fått et nytt tilskudd i teamet rundt seg.

  • Se Viktor Hovland i Waste Management Phoenix Open fra torsdag 20.30 på Eurosport Norge, Dplay og GOLFTV. Få tilgang her!

TPC Scottsdale (Eurosport.no):

Under tirsdagens treningsrunde i forkant av Waste Management Phoenix Open kunne man se en ny person i følget til Viktor Hovland.

Dana Dahlquist er mannen som, siden Mayakoba Classic i oktober, har hjulpet nordmannen med det svingtekniske.

– Jeg er en svingtrener, men jobber mest med å observere Viktor for å se hva han gjør. Samarbeidet vårt er ferskt, så vi tar ett steg av gangen, sier Dahlquist til Eurosport.

Sett denne? Saken fortsetter under videoen

Video - Her knekker han sammen av Carews videohilsen: – Hvilken jævla legende!

01:52

Ser bedring allerede

Amerikaneren har bred erfaring som trener og instruktør for spillere på PGA Touren, og driver i tillegg sitt eget golfakademi. Blant hans tidligere elever er Charles Howell, som i likhet med Hovland gikk på Oklahoma State University. Det er gjennom Howell at samarbeidet mellom Dahlquist og Hovland oppstod.

– Min oppgave er å få Viktor til å prestere jevnt. Det handler nødvendigvis ikke om å gjøre så mye annerledes enn det han gjør nå, sier Dahlquist.

– Ser du områder han har forbedret seg på siden dere startet samarbeidet?

– Fra Mexico og frem til nå så har han tatt steg når det gjelder mellomlange jern, altså fra 9 til 6. Driveren hans er jo veldig bra, men de mellomlange jernene er der han har størst forbedringspotensiale.

Dahlquist vil jobbe med Hovland frem til turneringsstart torsdag. Samarbeidet vil gjenopptas i Los Angeles om to uker.

Se intervjuet med Dahlquist her (saken fortsetter under videoen):

Video - Forklarer bakgrunnen for samarbeidet med Hovland

01:40

– Det handler om å ikke bli for kreativ

Banen i Phoenix er kjent for å produsere lave scorer. Dahlquist sier følgende om hva som blir viktig for Hovland denne uken:

– Det handler i stor grad om å unngå å slå mange forskjellige typer slag, men å gjøre ting enkelt og treffe greenene med de mellomlange jernene. Jeg tror de spillerne som klarer å utføre den type slag som er ment for hvert enkelt hull er de som vil gjøre det best. Det handler om å ikke bli for kreativ.

– Så det blir viktig å tenke ett slag om gangen?

– Absolutt.

Den observante seer har kanskje fått med seg at Hovland ikke har brukt sin velkjente "double pump" drive de siste ukene. Dahlquist har en enkel forklaring å hvorfor.

– Den har rett og slett ikke vært nødvendig å dra frem. Han har vært stabil med driveren, så for øyeblikket har det ikke vært bruk for den.

  • Se Viktor Hovland i Waste Management Phoenix Open fra torsdag 20.30 på Eurosport Norge, Dplay og GOLFTV.

Video - Hovland før det berømte hull 16: – Ser frem til hvordan stemningen er

01:10