For lite visste man at det ville bli en "frodig" og kronglete runde for Viktor Hovland, etter en perfekt start med birdie på første hull, og påfølgende par på de neste tre.
– Det høres kanskje dumt ut å si, men jeg gjør mye bra - men litt for mye dårlig også. Den dobbelen på hull fem ødelegger veldig mye, sa Hovland etter runden til Discovery.
Valspar Championship
Hovland innrømmer: – Skulle nok ikke spilt denne uken
20/03/2022 PÅ 19:19
For på det femte hullet startet problemene for nordmannen, som da fikk trøbbel med trærne rundt banen i Florida.
Utslaget havnet til venstre i fairway - etterfulgt av et andreslag som gikk via et tre og ut i skogen.
Tredjeslaget skulle heller ikke gå noe særlig bedre, da Hovland igjen var uheldig og traff noen grener. Ballen havnet nok en gang foran et tre, på venstre side av fairway.
Det endte til slutt med en sjelden dobbel bogey for nordmannen, som selv også var tydelig frustert med den rufsete starten.
– Treffer jeg ikke det treet der så lander jeg i bunkeren og mulig at jeg gjør en birdie - da hadde jeg hatt en bra start, mente Hovland etter runden.
– Det er litt surt. Det blåser mye i dag og jeg følte ikke at jeg hadde helt kontrollen på driveren i dag. Det var tøft der ute og det stanga hele veien, fortsatte det norske golfesset.
Så du denne? (Artikkelen fortsetter under)

Møt Hovlands største fan: – Jeg er en «aldrende groupie»

Manglende marginer

Hullet etter skulle ballen innom høyre skogkant. Heldigvis reddet 24-åringen inn et par.
– Jeg klarte ikke helt å komme inn i flyten, sa Hovland etter runden.
På hull ni var det duket opp for et utslag som havnet i en bunker på høyre side av fairway.
Hovland kom seg fint opp fra sanden, men tredjeslaget stoppet noen meter utenfor greenen - etterfulgt av et fjerdeslag som stoppet en frustrende meter foran flagget - og bogey ble notert.
På hull ti kom en oppløftende birdie med putt på fire meter.
Hull 11 var derimot uflaksen tilbake og Hovlands utslag seilte ut høyre og inn blant trærne. Han chippet seg videre ut i fairway, men nok en gang fikk ikke Hovland utnyttet et fem-slag hull.
– Det lille momentumet som var der i startet av runden døde iløpet av de siste hullene på første ni, mente Discoverys golfekspert Marius Thorp.

En smakfull birdie

Nye muligheter for å sanke en god score kom på det fjortende hullet, da nok et par fem hull sto for tur. Her havnet dessverre utslaget i en ugunstig posisjon til venstre i roughen, men Viktor fikk etterhvert ballen inn til høyre i fairway.
Innspillet havnet derimot en ni-ti meter fra flagget, og det så ut til å gå mot ny par for 24-åringen.
Men så, endelig, satte Hovland en sårt trengt birdie.
På hull 16 var det ned i bunkeren på andreslaget på høyre side av greenen. Hovland kom seg så enkelt opp på greenen og det ble par.
Etter et nydelig utslag på hull 17, landet ballen midt på green - tre meter fra flagget. Putten sniddet så av hullet, og igjen, bare marginer fra en birdie.
Det ble en siste tur innom bunkeren på hull 18, på venstre side av fairway. Andreslaget landet i fairway - etterfulgt av et tredjeslag perfekt ved siden av flagget.
– Det blir dessverre aldri det store i turneringen, men alle poeng teller. Viktor kommer aldri helt i gang og får ikke alle deler til å sitte samtidig på noen av rundene. Mye som er bra, men også en del feil og marginer imot. Kan også være at han kjenner det litt i kropp og hode etter to lange uker med kjemping i toppen i to store turneinger, sier Thorp.
Valspar Championship
– Jeg prøver hele tiden å gjøre justeringer
19/03/2022 PÅ 17:21
Valspar Championship
Putteren ødela potensiell monsterrunde for Hovland: – Kan ikke klage
19/03/2022 PÅ 16:38