Viktor Hovland reddet seg inn på to under par på den første dagen av Valspar Championship i Palm Harbor. Men det holdt på å bli en virkelig tung runde for nordmannen.
Etter å ha endt på par på de to første hullene ble det trøbbel for Viktor Hovland på den første dagen i Tampa. Utslaget på hull 12 endte alt for langt ut til høyre, og nordmannen måtte prøve å redde inn par. Det gikk ikke, og Hovland kom dermed skjevt ut fra start. På hull 14 bommet han nok en gang med driveren, men denne gangen reddet han seg inn. På hull 18 reddet spilte derimot Hovland godt etter et svakt utslag, og noterte seg for dagens første birdie. Etter halvspilt dag måtte Hovland konkludere med at han bare hadde truffet halvparten av fairwayene, og 56 prosent av greenene på de første ni hullene. En klar tilbakegang fra forrige helg
Valspar Championship
Trær og dobbel bogey gjorde det vanskelig for Hovland: – Det var tøft der ute
20/03/2022 PÅ 19:35

Her treffer Hovland-utslaget skiltet på neste hull

Hull 1, Hovlands tiende, ble ansett som ett av dagens enkleste hull, men flere slet med å komme på birdie der, inklusive Hovland. . På hull 2 leverte Hovland sin andre birdie etter en imponerende putt på rundt fem meter, og nordmannen var åpenbart offensiv i del to av dagen. Både på hull tre og fire gikk nordmannen for birdie, men puttene bommet med noen få centimeter.
Hovlands trettende hull var et par fem hull, og mulighetene var gode for birdie. Etter et godt utspill havnet Hovland i bunkeren like foran greenen. Nordmannen plasserte seg bra på greenen, men på putten for birdie stoppet på hullkanten til Hovlands store fortvilelse.
– Det er et hull som skal favorisere en spiller som Viktor, sa kommentator Sverre Krogh Sundbø før Hovland skulle ut på det sjette hullet.
Men slik skulle det ikke bli. Utslaget trillet dessvere ut i roughen, uten at det var noen krise, for Hovland lå fortsatt godt plassert for innspill til green.
Men innspillet ble alt for hardt, og Hovland havnet i roughen på andre siden. Etter et kort innspill og en god putt reddet Hovland par, på et hull han heller skulle jaktet en birdie.
Det litt rufsete spillet fortsatte for nordmannen. Først i roughen på utspillet på hull syv, før ballen hoppet videre ut av green og i roughen i bakkant på innspillet. Så tydelig oppgitt ut, Hovland. Men som resten av dagen så varierte spillet til Hovland fra det svake til det fantastiske, og innspillet inn til green fra bakkant av greenen var det høy kvalitet av. Ballen la seg fint ved siden av hullet og par ble reddet, nok en gang.
Hovland sikret seg oppskriftsmessig par på hull åtte før han leverte en perfekt drive ut på kveldens siste hull i Tampa. Videre leverte Hovland et flott innspill med en god backspinn som ga nordmannen en god mulighet for dagens tredje birdie.
– Med en under par blir det en ordentlig fight for å holde seg i feltet, men setter han denne så er det en helt grei runde, sa Krogh Sundbø før Hovlands putt.
Og Hovland vil unngå den verste kampen, og puttet inn en birdie på dagens siste hull - og sikrer to under par etter den første dagen i Tampa. Fem slag bak ledende Jonathan Vegas.
Til sammenligning endte Collin Morikawa og Bubba Watson på tre under par, mens Brooks Koepka ligger fire under par.
Fredag starter hovedsendingen fra Valspar Championship 19:00. Den kan man følge på discovery+.
Valspar Championship
Hovland innrømmer: – Skulle nok ikke spilt denne uken
20/03/2022 PÅ 19:19
Valspar Championship
– Jeg prøver hele tiden å gjøre justeringer
19/03/2022 PÅ 17:21