Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland klarte cutten etter nervepirrende runde

Andreas Hopen

Publisert 18/03/2022 klokken 23:04 GMT+1

Viktor Hovland var hele tiden på grensen til å klare cutten, men etter et godt hull 17 sikret Hovland seg videre deltagelse i Tampa.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Det var nervepirrende hele veien inn for Viktor Hovland, men etter en meget sterk putt på det nest siste hullet sikret nordmannen seg videre spill i Valspar Championship.
Etter en litt rotete åpningsdag i Valspar Championship startet det bra for Viktor Hovland i Tampa. Nordmannen startet med birdie på det første hullet og spilte oppskriftsmessig til par på de påfølgende hullene.
På hull fem var derimot nordmannen i trøbbel - både med slag i skogen, etterfulgt av slag to som traff en intetanende tilskuer. Men nordmannen reddet par også her.
Etter et par rufsete hull, hvor Hovland klarte å redde par, gikk det skeis på hull 10. Det så bra ut på utslaget, men inne på greenen slet Hovland som da måtte ta til takke med en bogey - og måtte på det tidspunktet kjempe for å klare cutten som hadde en grense på tre under par.
Men det varte ikke lenge, for allerede på hull 11 sikret Hovland seg dagens andre birdie. Først var nordmannen innom bunkersen, men etter et flott innspill og en bra put kunne nordmannen knytte neven for birdie.

Frustrert Hovland

Både på hull tolv og tretten puttet Hovland for birdie, uten å ha centimeterne på sin side.
Sett denne?
picture

Møt Hovlands største fan: – Jeg er en «aldrende groupie»

Hull fjorten skulle være en god birdie-mulighet, men det som så ut som en mulighet ble et lite mareritt.
Utslaget var fint nok, men innspillet til green ble for langt og havnet i sandbunkeren bak green. Derfra måtte Hovland en tur via roughen frem til han kom seg inn til green. Der satt ikke putten heller, og 24-åringen måtte registrere dagens andre bogey.
Hovland gikk demonstrativt fra greenen og såg mildt sagt ikke blid ut, ett slag bak cutten.
Det ble nervepirrende for Hovland. På hull 17 var lengden på utslaget godt, men ballen stoppet for tidlig på greenen, og det ble en lang putt på ti meter for Hovland.
Men der leverte nordmannen så det sang. Putten var klokkeklar i hullet og nok en birdie var sikret. Nå levde håpet om å klare cutten.
På hull 18 startet det ikke veldig bra for Hovland. Utslaget gikk for langt ut høyre og landet i roughen. Heldigvis var andreslaget vesentlig bedre og landet like utenfor greenen med god mulighet for å sikre par på de to siste slagene sine. Hovland plasserte seg fint med slag tre, og ballen lå snaut to meter fra koppen. Der hadde nordmannen full kontroll og sikret en dag ett under par.
Etter en nervøs dag betyr det at Hovland klarte cutten med tre under par etter to dager og er klar for resten av Valspar Championship i Tampa.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame