Populære sporter
All sport
Vis alt

Viktor Hovland hadde kun med seg fire (!) køller på treningsrunde: – Ikke dumt

Espen Blaker

Oppdatert 16/03/2022 klokken 06:26 GMT+1

Viktor Hovland viste tydelig hvor fokuset ligger før denne ukens Valspar Championship.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Se Viktor Hovland i Valspar Championship på Discovery+ torsdag fra kl. 13:24. Få tilgang her!
INNISBROOK RESORT, TAMPA (Discovery):
Når Viktor Hovland gikk ut på sin første treningsrunde før Valspar Championship tirsdag ettermiddag lokal tid, var nordmannens golfbag en god del lettere enn den pleier å være.
I den lå nemlig ikke mer enn fire køller - tre wedger (54, 56 og 60 grader) og en putter.
Det var nemlig kun nærspillet som skulle terpes på da Hovland stille og rolig vandret seg gjennom de ni første hullene på Copperhead Course i Tampa.
– Det er ikke så dumt for han å ta det litt rolig, og heller ikke dumt å fokusere på nærspillet. Tiger Woods er en av de som ofte tusler rundt noen dager før med bare wedger og putter, som for eksempel før Masters i 2019, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.

Dette sier Hovland selv

For Hovlands noe utradisjonelle grep gir mening. I forrige ukes The Players Championship, hvor 24-åringen endte på en 7. plass, hadde han sin beste «ballstriking»-uke som proff. Hovland tjente totalt over 14 slag til resten av feltet med driver og jern, men nærspillet - hvor wedgene og putteren ble tatt i bruk - var en helt annen historie. Hovland tapte blant annet over 3 slag med putteren.
– Nærspillet holdt meg nok litt tilbake, det vil jeg si. Chippingen min var egentlig ikke så dårlig, det var mest første dagen at jeg gjorde et par enkle feil. Så var det OK etter det fram til hull 12 på mandag. Og når det gjelder puttingen...jeg klarte ikke å senke noen ting som helst, sier Hovland.
Og om den tidvis svake chippingen skyldtes teknikk eller nerver, svarer Hovland følgende:
– Det er nok litt begge deler. Jeg trener ærlig talt ikke nok på det. Så når jeg blir satt i de situasjonene... man har tid til å tenke og analysere, mens når man driver så er det bare en, to og kjør på. Men jeg har hatt uker hvor jeg har chippet veldig bra også. Jeg holdt traff mange greener og slapp unna med veldig få chipper, så når jeg først fikk de de ble det litt mer utfordrende.
Gjenopplev Hovlands hole in one fra The Players Championship:
picture

Ville scener: Her gjør Hovland hole in one

Favoritt hos PGA

Nå er håpet at Hovland finner tilbake til godfølelsen med både wedgene og putteren denne uken. Gjør han det, spår Discoverys ekspert store ting på Innisbrook Resort i Tampa.
– Ballstrikingen hans var utrolig bra forrige uke. Helt utenomjordisk stabil. Samtidig var det ganske synlig at nærspillet fortsatt trenger terping. Klarer han å komme seg litt nærmere flagget med chippene og bygge selvtillit fra tidlig av, ser jeg ikke hvem som kan slå ham, sier Thorp.
Det er også PGA Touren selv enige i. Hovland topper denne ukens «Power Ranking» foran spillepartner Collin Morikawa og tidligere verdensener Dustin Johnson.
Hovland slår ut 13:24 norsk tid på torsdagens åpningsrunde. Du kan se samtlige slag på Discovery+.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame