USA ledet 11-7 til verdenslaget (minus Europa) før siste dag av Preidents Cup. Det deles ut 30 poeng totalt i Presidents Cup og vinneren er det laget som først kommer til 15,5 poeng. Det amerikanske laget trengte derfor bare å vinne fire kamper og minimum dele én av de 12 singlekampene søndag for å sikre tittelen nok en gang.
Verdenslaget måtte vinne åtte og minimum dele én skulle de ta sin første seier siden 1998.
Golf
Hovland med byks på verdensrankingen etter triumfen på Bahamas
6 TIMER SIDEN
Men den oppgaven skulle vise seg å bli litt i det tøffeste laget for Trevor Immelmans sitt lag. USA avgjorde Presidents Cup allerede i den sjuende matchen mellom Xander Schauffele og Corey Conners.
Årets Presidents Cup var 14. gang turneringen ble arrangert. Årets seier for USA var deres 12. Det internasjonale laget har vunnet én gang tidligere (1998) og i 2003 ble det uavgjort.

Schauffele avgjorde

Jordan Spieth tok det første poenget med en 4&3-seier (ledet med fire hull med tre hull igjen å spille) over australske Cameron Davis. Før dagens seier hadde ikke Spieth vunnet sin singlekamp i de åtte forrige utgavene av Presidents Cup eller Ryder Cup som han har spilt.
Sørkoreanske Si Woo Kim tok et poeng for det internasjonale laget med en «1-Up»-seier mot Justin Thomas.
Patrick Cantlay vant 3&2 mot Adam Scott og førte USA opp på 13 poeng. Hideki Matsuyama og Sam Burns delte sin match og stillingen var på det tidspunktet 13,5 - 8,5 til USA.
Noen få minutter senere spilte Sebastian Munoz og verdensener og årets golfspiller på PGA-touren, Scottie Scheffler, ferdig sin match. Der var det overraskende nok mannen fra Colombia som vant 2&1 og sørget for at det sto 13,5 - 9,5.
Scheffler spilte fire kamper i årets Presidents Cup og vant ingen av de. Det er andre gang daværende verdensener ikke har klart å vinne en kamp i en Presidents Cup. Nick Price (Zimbabwe) gjorde det samme i den første utgaven i 1994. Men Schefflers tap hadde ingen ting å si.
Tony Finau vant sin kamp mot kanadiske Taylor Pendrith 3&1 og USA ledet med 14,5 poeng. Det betydde Xander Schauffele skulle få æren og sette den avgjørende putten i kampen mot Corey Conners fra Canada.
Schauffele vant «1-up» og ga USA det siste poenget de trengte får å gå til 15,5.
Hero World Challenge
Avsluttet sesongen på best mulig vis: – Har fortsatt mye å gå på
7 TIMER SIDEN
Hero World Challenge
Her avgjør Hovland: – Der kjente jeg tårene trille!
18 TIMER SIDEN