Foto: Instagram / tishaalyn
Torsdag klokken 19:38 norsk tid går startskuddet for Viktor Hovlands deltakelse i årets U.S. Open.
22-åringen var en av flere spillere som ble fulgt tett under den siste forberedelsesdagen før sesongens første major. Der ble han bedt om å beskrive Winged Foot, banen som turneringen skal spilles på.
U.S. Open
Hovland med humoristisk skade-oppdatering
19/06/2021 PÅ 12:33
– Vanskelig, sa Hovland med et oppgitt smil om munnen.
Og nordmannen er langt ifra den eneste som mener akkurat det.

– Det kan ikke være idiotisk vanskelig

Winged Foot er beryktet som en av de tøffeste banene i USA, og i dagene før turneringen har flere spillere og caddier publisert bilder og videoer som støtter opp om akkurat hvor tøft det blir.
Denne videoen publiserte den engelske stjernen Ian Poulter på sin Twitter-konto like før turneringsstart:
Spesielt greenene og roughen har kommet i fokus. Greenene virker så knallharde og raske at selv den minste feilberegning kan få enorme konsekvenser. Roughen er på sin side så tjukk og høy at mange regner med å automatisk tape et slag ved å havne i de verste områdene.
– Hvis man kan definere noe i golf som et «blodbad», så tror jeg dette er noe av det nærmeste man vil komme. Jeg fikk en melding fra Shay Knight, caddien til Hovland, om at ryktene stemte. Dette er en «big boy-course», og vi kommer til å trenge noe spesielt denne uken, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Hovland var forrige uke gjest i podcasten «Golf Science Lab», hvor han var tydelig på at man ikke får noenting gratis på Winged Foot.
– Noen ganger kan man spille lette baner og gå runder på fem-seks under par og likevel vite at du ville ha slitt på en vanskeligere bane. I U.S. Open går det derimot ikke an å «fake» en god score. Men det må være en balanse. Det kan ikke være idiotisk vanskelig. Banen må fortsatt være rettferdig og belønne gode slag, sa Hovland.

Disse tre punktene må Hovland mestre

Thorp mener spesielt tre ting blir viktig for «Hovi» denne uken.
– Å treffe fairway er jo det gode utgangspunktet alle ønsker, det er nummer én. Men fairwayene er såpass smale at det blir minst like viktig å kunne redde seg inn på en god måte. Man må kunne gjøre up and downs (bruke to slag på å få ballen i hullet når den ligger i nærheten av green) fra alt mellom 50 til 100 meter. Så den delen av spillet må være på plass, og det blir også nøkkelen for Viktors del. Nummer tre er at han må han være god på å ha lengdekontroll på puttingen sin.
– Det er så høy fart på greenene at man ofte blir nødt til å plassere ballen på visse steder, kanskje 6-7 meter fra hullet, for å ha den beste putten. Da er man avhengig av god lengekontroll, legger Thorp til.
Hovland har gode minner fra fjorårets U.S. Open, hvor han som amatør ble nummer 12. Thorp mener sjansene for å gjenta bedriften er gode – om han mestrer den mentale testen som venter.
– Denne banen og oppsettet er en ordenlig U.S. Open-test. Det blir knalltøft fra start til mål. Det er som å gå og banke hodet i veggen i 4-5 timer, så gjelder det å ikke våkne opp med for stor hodepine neste dag. Det er så tøft mentalt, så her må Viktor virkelig jobbe med seg selv fra start til mål.
Det virker det norske håpet også å være klar over.
– Tålmodighet er viktig. Man må ikke spille spektakulær golf for å levere en god score, men du kan ikke miste hodet ditt, sier Hovland.

Mistet det etter Hovlands monsterdrive: – Hva er det for et slag?!

U.S. Open
Her trekker Hovland seg fra US Open: – Første gang for alt
18/06/2021 PÅ 23:26
U.S. Open
Hovland med oppsiktsvekkende avsløring: – Veldig synd
18/06/2021 PÅ 08:56