• Se Hero World Challenge med Viktor Hovland på GOLFTV
– Jeg synes det var rotete til å begynne med. Det var en bra start, men så rotet han det til med en dobbelbogey på det sjette. Det skal helst ikke skje på par fem-hullene. Han var èn over par etter ti og fire slag under par etter 16, så det er tydelig at han har spilt seg varm og har funnet noe å bygge videre på, sa Discoverys golfekspert Marius Thorp i studio etter Hovlands runde.
Tre spillere leder turneringen på seks slag under par. Daniel Berger, Abraham Ancer og Rory McIlroy deler alle førsteplassen etter første dag. Hovland er bare to slag bak og på skuddhold før de resterende rundene.
Golf
Ser tilbake på Hovlands store blunder: – Folk var jævlig forbanna på oss
14/01/2022 PÅ 06:03

Sterk mentalt

Hovland har ofte blitt hyllet for sin sterke psyke og at han ikke å takle press bedre en de fleste. Han viste også på dagens åpningsrunde at han takler motgang bedre en de fleste, da han kom tilbake fra å ha ligget helt sist på et tidspunkt.
– Det virker for meg som at han tenker at dersom han gjør samme som jeg er god til så vil det løses til slutt. I motsetning til andre som ville bare klappet sammen der ganske kjapt, sier redaktør i Norsk Golf Magnus Sveen om Viktor Hovlands mentale styrke.
– Han har den evnen til å fokusere på kun det han kan gjøre noe med. Dobbelbogeyen på hull seks er sikkert bare ett dårlig slag. Det er glemt før han slår det neste slaget. Han har den magiske evnen til å fokusere fremover på det han kan gjøre noe med. Han er blant de aller beste på touren å slå tilbake fra en bogey med en birdie, sier Thorp.

Opp og ned

Viktor Hovland startet turneringen, som blir arrangert i regi av golfstjernen Tiger Woods, forrykende. Han gjorde birdie på de to første hullene på runden.
Nordmannen falt kraftig nedover på leaderboarden derimot da han endte opp med en bogey på hull 5 og en dobbelbogey på det sjette hullet.
Han slo litt tilbake med en birdie på det sjuende og rundet de første ni hullene på par som var en sisteplass av alle de 20 spillerne som deltar i denne ukens turnering.
Siste ni hullene startet ikke optimalt med en bogey på hull 10, men 24-åringen hadde mer inne. Han svarte umiddelbart med en birdie.
Saken fortsetter under videoen.

De tre største Hovland-øyeblikkene fra 2021-sesongen

Magiske hull

Så var det tre magiske hull som skulle snu Hovlands runde. Han «drivet» green på det korte par fire-hullet det 14 før han senket en lang putt for eagle. Han fulgte opp med å gjøre ytterligere to birdies på hull 15 og 16 som førte han opp til en sjetteplass på fire slag under par.
Sjekk ut eaglen fra hull 14 i videoen under.

Senker monsterputt for eagle

– Denne runden her er noe bygge videre på resten av uken, sa kommentator Henrik Bjørnstad etter Hovland gikk av green på hull 17 med et par.
– Det blir en herlig runde på fire under par etter å ha ligget på pluss èn etter ti hull. Bra jobbet, Viktor! Du er der oppe i teten etter runde èn, sa Bjørnstad etter Hovland gjorde seg ferdig på hull 18.
Golf
Hovland blir med i Netflix-serie: – Konseptet fascinerer meg
12/01/2022 PÅ 17:59
Golf
Hovland med ny karrierebeste på verdensrankingen
10/01/2022 PÅ 09:11