• Se Viktor Hovland i Tour Championship fra torsdag 18:45 på GOLFTV. Få tilgang her!
Fra og med 2019 har Tour Championship fremstått i en ny form med et annerledes format, noe som skulle sikre mer rettferdighet med tanke på hvordan man har prestert gjennom sesongen. Samtidig var det viktig å beholde det faktum at vinneren av turneringen også ble vinneren av FedExCup. Formatet stammer faktisk tilbake fra Gunder Gundersen, mannen som sto bak det som i dag kalles kombinert.
Så: Hvordan fungerer dette jaktstart-lignende systemet som avgjør hele Tour Championship og FedExCupen?
Tour Championship
Her tar kommentatoren av etter ellevillt Hovland-slag
05/09/2021 PÅ 21:22
Spilleren med flest FedExCup-poeng etter BMW Championship starter turneringen på 10 under par. I år er dette forrige ukes vinner Patrick Cantlay. Nestemann på listen, Tony Finau, vil starte turneringen på -8, tredjemann Bryson DeChambeu er -7, verdensener Jon Rahm er nummer fire med -6, og australske Cameron Smith er på femteplass og starter dermed på -5.
Videre herfra samles de resterende spillerne i puljer på fem og fem spillere, hvor spillerne i gruppen starter på samme score.
Nummer 6 til og med 10 vil starte -4, 6 slak bak ledende Cantlay. Her har vi blant annet Players vinner Justin Thomas og gullgutten Jordan Spieth.
Saken fortsetter under videoen.

Optimistisk Hovland: – Blir jeg brennhet med putteren kan det bli veldig morsomt

Neste gruppe er spillerne fra 11. til 15. plass på FedEx Cupen, disse starter 7 slag bak, på -3. Her finner vi vår mann Viktor Hovland, sammen med blant andre The Open-vinner Collin Morikawa, som ledet hele FedExCupen før sluttspillet startet. Fjorårets vinner Dustin Johnson er også en del av dette celebre selskapet.
Videre kommer vi til de som er fra 16. til 20. plass, og disse vil starte enda et slag bak ledende Cantlay på -2. Det er et par kanoner i denne kvintetten også, som for eksempel Brooks Koepka, OL-gullvinner Xander Schauffele og den eneste ved siden av Tiger Woods som har vunnet FedEx Cupen to ganger, Rory McIlroy.
Den nest siste gruppen med spillere er de som ligger fra 21-25 på rankingen etter BMW Championship og disse vil starte på -1, hele 9 slag bak lederen og med en haug av store stjerner foran seg. Masters-vinner Hideki Matsuyama, og den eneste blant topp 30 uten en seier på PGA Touren, Scottie Scheffler, er to av de største navnene her.
De fem siste spillerne som karret seg inn til Tour Championship er også de fem med tøffest mulig utgangspunkt. Daniel Berger, Erik van Rooyen, Sergio Garcia, Billy Horschel og Patrick Reed starter alle på par, 10 slag bak Cantlay.
Klarer Cantlay å holde unna med 29 av de beste spillerne i verden jagende bak, eller kan noen andre legge inn vaskekte Northug-spurt og snike seg forbi på mållinja?
Og hvor langt oppover kan Viktor Hovland klatre? Det gjenstår å se.
Startutgangspunkt Tour Championship:

10 under: Patrick Cantlay
8 under: Tony Finau
7 under: Bryson DeChambeau
6 under: Jon Rahm
5 under: Cameron Smith
4 under: Justin Thomas, Harris English, Abraham Ancer, Jordan Spieth, Sam Burns
3 under: Collin Morikawa, Sungjae Im, Viktor Hovland, Louis Oosthuizen, Dustin Johnson
2 under: Rory McIlroy, Xander Schauffele, Jason Kokrak, Kevin Na, Brooks Koepka
1 under: Corey Conners, Hideki Matsuyama, Stewart Cink, Joaquin Niemann, Scottie Scheffler,
Even par: Daniel Berger, Erik van Rooyen, Sergio Garcia, Billy Horschel, Patrick Reed
Sett denne?

Hovland gjør nesten hole-in-one: – Sjekk hvor nærme den er

Tour Championship
– Den bare danser rundt hullet
05/09/2021 PÅ 20:24
Tour Championship
Riise om Hovland-møte: – En syk opplevelse
04/09/2021 PÅ 17:17