• Se Viktor Hovland i Tour Championship torsdag fra 18.45 på GOLFTV og Eurosport Norge. Få tilgang her!
– Ti slag i fjor var ganske mye å hente opp. Sju slag er jo mye bedre, men det er jo fortsatt en lang vei å gå.
Det sier Viktor Hovland til Discovery dagen før Tour Championship, sesongfinalen på PGA Touren. For andre år på rad er nordmannen blant de 30 beste gjennom hele sesongen, og får dermed en mulighet til å stikke av med FedExCup-tittelen og en førstepremie på svimlende 15 millioner dollar.
Tour Championship
Denne delen av spillet var Hovland godt fornøyd med: – Det var veldig deilig
28/08/2022 KLOKKEN 20:29
Se hele intervjuet med Hovland her (saken fortsetter under):

Offensiv Hovland: – Det gjør uken mer interessant

– Det gjør uken litt mer interessant

Hovland starter turneringen på 13. plass, sju slag bak lederen Patrick Cantlay. Det er tre slag færre enn i fjor, hvor Hovland startet på par da han var blant de fem dårligst rankede. Men selv om avstanden fortsatt kan virke stor, er det ifølge 23-åringen langt ifra umulig.
Jeg føler at spiller mitt er på et mye bedre sted enn i fjor, hvor jeg heller ikke følte meg veldig komfortabel med driveren og jernspillet. Da blir det ihvertfall tøft å ta igjen ti slag. Men jeg føler at hvis alt fyrer, så har jeg en sjanse. Det er jo kult, det gjør uken litt mer interessant, sier Hovland.
– Hvor mye har du utviklet deg siden sist gang du var her?
– Det er ganske kult å tenke på.. Jeg er blitt mye bedre til å bruke AimPoint, noe som har gjort meg mye bedre på greenene. Chippingen min har blitt mye bedre. Overall er jernspillet mitt bedre, og jeg slår lengre fra tee... Ser man på dataene statistisk sett, så er jeg bedre i alle kategoriene. Så det er dritkult å se at all jobbingen betaler seg, at det går riktig vei. Det betyr ikke at jeg kommer til å vinne denne uka eller spille dritbra, men helhetlig at jeg er blitt bedre. Selv når jeg ikke har flyten misser jeg nesten aldri cuter. Det tar jeg mye ære i.
– Du endte på 20. plass i fjor. Hva sitter du igjen med etter den turneringen?
– Jeg liker banen veldig godt, det er en veldig tradisjonell golfbane. Det er ganske rett frem, har trange fairways, tjukk rough med trær på begge sider... Du kan ikke bare dundre løs, som forrige uke. Du må spille litt smartere. Slå rett og være på med putteren. Greenene er veldig harde, men veldig gode.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Bryter ut i latter: – Trodde det var jeg som ledet

Slik skal Hovland ta nye steg

Mye tyder på at nærspillet blir Hovlands nøkkel til suksess også denne uken. 23-åringen var nemlig best av samtlige i feltet med driveren i forrige ukes BMW Championship.
– Jeg har drivet bra de siste ukene, men ikke fått så veldig mye ut av det. Jernspillet har vært litt for ustabilt, bra den ene runden og så dårlig neste... Men jeg føler at jeg nå har funnet litt ut av det. Så handler det egentlig bare om å starte bra med putteren. Jeg har hatt litt mer fokus på jernkøllene og og det å være skarp på og rundt greenene. Det er jo et annet type gress her, men det går kjapt å venne seg til.
– Det er kanskje også der nøkkelen ligger for å ta spillet enda et nivå videre?
– Ja, det handler om å bli litt skarpere på og rundt greenene. Jeg har hatt en liten dupp med jernene det siste halvåret, så jeg må komme opp på gammelt nivå der. Det er likevel rundt og på greenene jeg taper flest slag.

Hovland gjør nesten hole-in-one: – Sjekk hvor nærme den er

Tour Championship
Sikret seg sju millioner etter «action-runde»: – Fikk maks ut av spillet i dag
28/08/2022 KLOKKEN 19:47
Tour Championship
Kommentatorene tar av etter vanvittig Hovland-innspill: – Dagens slag
28/08/2022 KLOKKEN 17:05