Hovland gikk sisterunden på 65, fem slag under par. Han havnet på 14 slag under par for turneringen, som holdt til en delt femteplass i turneringen og FedEx-cupen til slutt.
Siden han deler femteplassen betyr det at Hovland sikrer seg 2,2 millioner dollar i premiepenger som er rett i underkant av 20 millioner norske kroner.
PGA-sesongen 2020-2021 er over og Hovland kan se tilbake på en seier i Mayakoba Classic i starten av desember. Han står også igjen med to andreplasser, og to tredjeplasser. Hovland selv opplever sesongen som bra, men at han har enda mer å gå på.
Tour Championship
Hovland om sesongen: – Mye bra, men fortsatt mer å gå på
05/09/2021 PÅ 22:29
– Det har vært mye bra. Jeg har vunnet en turnering og hatt mange topplasseringer så det har vært kult. Jeg har fortsatt mye å gå på, så det er spennende. Det går opp og ned, noen uker så føles det som jeg har kjempet i toppen hele tiden, mens andre turneringer så kjemper man litt for å klare cuten. Det handler om å bli enda litt mer stabil, men det har vært mye bra, sier Hovland til Discovery etter runden.
Se hele intervjuet med Hovland:

Hovland om sesongen: – Mye bra, men fortsatt mer å gå på

Discoverys golfekspert Marius Thorp er «mektig imponert» over sesongen Hovland har hatt.
– Å være topp fem på FedEx-cupen etter en hel sesong, og i en sesong som har vært ekstra lang i tillegg, sier hvilken fantastisk superstjerne Viktor Hovland er og for en golfspiller han er. Jeg er mektig imponert!, sier han etter runden.

– Enkelt å spille golf

Hadde alle spillerne startet på lik score denne uken hadde Hovland endt på en delt fjerdeplass. Han gikk de fire rundene på 11 slag under par. Hovland imponerte spesielt med jernspillet denne uken.
Han valgte å putte et sett med jernkøller han hadde brukt tidligere i sesongen tilbake i bagen før turneringen. Det skulle vise seg å være en genistrek. Nordammen var nemlig den aller beste spilleren fra tee til green denne uken.
– Jeg slo jernene utrolig bra i dag. Slo veldig mange gode jernslag, og jeg hadde vel tre stykker som var «tap-in» for birdie, og de andre var to-putter for birdies og da blir det enkelt å spille golf, sier Hovland.
Totalt så tjente Hovland 8,7 slag til resten av feltet fra tee og til green. Han toppet også «Approach to the green» som fokuserer på slagene inn på green. Der tjente Hovland åtte slag på resten av feltet.

Cantlay vant

Det var amerikanske Patrick Cantlay som stakk av med seieren og pengepremien på smått sinnsyke 15 millioner dollar. Det tilsvarer litt over 135 millioner kroner.
Amerikaneren kom inn i turneringen som leder og hadde et forsprang på to slag til nestemann. Den hardeste konkurrenten til Cantlay ble den spanske verdenseneren Jon Rahm. De to fulgte hverandre tett hele turneringen.
Det hele skulle avgjøres på det aller siste hullet. Cantlay ledet på -20 og Rahm fulgte like bak på -19. Spanjolen var avhengig av å ta et slag på amerikaneren for å tvinge et omspill.
Cantlay var derimot i det umulige hjørnet. Selv om Rahm gjorde birdie hadde det lite å si, da Cantlay også gjorde birdie på hull 18.
Dermed kunne amerikaneren fra Long Beach, California strekke hendene over hodet og juble for seieren i FedEx-cupen 2020-2021.

Nærmest perfekt start

Sisterunden i Atlanta startet meget bra for Hovland. Runden startet med to gode par før han slo et utsøkt innspill på hull 3 til like over én meter fra hullet.
Han hadde ingen problemer å sette den putten for birdie. To nye par fulgte, før rundens andre birdie kom på par 5-hullet det sjette. Han slo seg opp på green på to slag. Eagleputten slo han helt inntil hullet og fikk en enkelt jobb med å gjøre birdie.
Birdien på hull 6 var også turneringens første birdie på et par 5-hull.
Han gjorde par på hull 7, før han tok fatt på det vanskelige hull 8 med vann langs hele venstresiden.
Etterfulgt av en god drive, slo han andreslaget bare tre og en halv meter fra hullet. Birdieputten satt sikkert i hullet og nordmannen gikk med det opp til -12 og bare to slag bak tredjeplassen.

Farlig nærme vannet

Så kom fire strake par på hull 9, 10, 11 og 12. Han hadde gode muligheter for birdie på både hull 10 og 11, men måtte ta til takke med par.
Men på hull 13 derimot var Hovland på hugget igjen. Han slo et helt nydelig innspill til bare én meter fra hullet. Det ble en enkel birdie og gikk med det til -4 for dagen og 13 slag under par totalt.
Se videoen av birdien på hull 13:

– Den bare danser rundt hullet

Han klarte å reddet et nytt par på hull 14, før han gikk på tee på det fryktede hull 15.
Hovland var utrolig nærme ved å sende ballen i vannet, men ballen lander akkurat inn på green og spratt vekk fra vannkanten.
Han får faktisk en god birdiemulighet fra ca. sju meter, men ballen sniker seg akkurat på utsiden av hullet.
Etter å kommet helskinnet gjennom hull 15, kom det derimot en virkelig sur bogey på hull 16 og håpet om en topp tre-plassering virket å være over. Han falt tilbake til -12 og det var tre slag opp til Justin Thomas og Kevin Na som delte tredjeplassen på -15 på det tidspunktet.

Sterk avslutning

Men Hovland viste hvorfor han er blant verdens beste golfere på de to siste hullene.
Han slo enda et innspill bare én meter fra hullet og slo tilbake umiddelbart med en birdie på hull 17.
Nordmannen var derimot ikke ferdig for dagen. Det startet ikke bra på hull 18. Han slo seg ut i roughen og blant trærne med utslaget.
Men han slo et magisk slag fra trærne helt opp til green og hadde en putt for eagle.
Se Hovlands slag fra skogen:

Her tar kommentatoren av etter ellevillt Hovland-slag

Han klarte ikke å sette eagleputten. Putten stoppet ca. en meter fra hullet og han hadde en god mulighet for å avslutte med to birdies. Hovland var iskald og satte putten kontant i koppen for en imponerende sisterunde på 65 slag.
– Du er så rå, Viktor!, sa en begeistret Henrik Bjørnstad i kommentatorbua etter Hovland satte birdieputten på det siste hullet.
Se birdien fra det siste hullet:

Hovland med drømmeavslutning: – Du er så rå, Viktor!

Tour Championship
Hovland etter tredjerunden: – Kjedelig start og avslutning
04/09/2021 PÅ 23:16
Tour Championship
Sur avslutning på ujevn runde: – Følte ikke jeg hadde helt spillet i dag
04/09/2021 PÅ 22:30