23-åringen gikk åpningsrunden på 66 slag, fire slag under par. Han ligger på en delt femteplass etter dag én. Han startet turneringen på -3 ettersom han lå på en 13. plass i FedEx-cupen, og startet derfor sju slag bak Patrick Cantlay som ledet.
Cantlay leder fortsatt etter første runde av turneringen på 13 slag under par. Hovland tok dermed inn ett slag på Cantlay på førsterunden.
Tour Championship
Hovland om sesongen: – Mye bra, men fortsatt mer å gå på
05/09/2021 KLOKKEN 22:29
Hovland spillte en meget sterk golfrunde på East Lake-banen i Atlanta og rundens høydepunkt skulle komme på hull 5. Etter å ha slått utslaget langt ut til venstre, spøket det med tanke på å redde par. Men golfesset fra Ekeberg leverte et fantastisk slag fra barnålene. Han slo ballen en halvannen meter fra flagget før den spant rett inn i hullet for en eagle.
– Jeg slo ikke et spesielt bra utslag, men jeg var heldig at den havnet i barnålene. Jeg måtte prøve å holde den under noe lavthengende grener, men også få den over noen trær som sto lengre fem. Jeg slo en lav hook (ball som skrur mye fra høyre til venstre) og jeg trodde med en gang at den var for lang, så jeg ble ganske sjokkert da jeg så at den landet på greenen og spant til venstre og i hullet. Det var ganske sprøtt, sier Hovland rett etter runden til PGA-touren.
Se det elleville slaget til Hovland:

Her gjør Hovland det utenkelige: – Det er helt vanvittig!

Kunne vært enda bedre

Hovland var blant de aller beste fra tee til green på dag én av sluttspilsfinalen på East Lake. Men likevel følte Hovland at han kunne gått enda lavere på førsterunden.
– Det var veldig gøy i dag. Jeg har drivet ballen veldig bra de par siste ukene, selv om jeg følte ikke jeg drivet bra i det hele tatt i dag. Jeg misset mange driver ut til høyre, men fra de fairwayene som jeg traff slo jeg ikke et eneste dårlig jernslag. Jeg la tilbake et nytt sett med jernkøller, som jeg har brukt tidligere i år og jeg slo mange gode slag rett på pinnen i dag.
Hovland hadde mange muligheter til å gjøre flere birdier på runden men han hadde ikke helt marginene på sin side på greenen.
– Jeg er litt bitter over at jeg ikke avsluttet bedre. Jeg føler virkelig at jeg kunne gått en runde på seks, sju eller kanskje til og med åtte slag under par hvis alle deler av spillet hadde klikket. Det er en kjempestart uansett, denne banen er ingen spøk så jeg er meget fornøyd med en 66-runde.
  • Se Tour Championship på GOLFTV

Nye jernkøller

Som nevnt så hadde Hovland funnet frem et sett med jernkøller som han brukte tidligere i år før turneringen i Atlanta.
– Jeg spilte med noen andre jernkøller tidligere i år. Så jeg puttet de inn denne uka, og med en gang jeg begynte å slå de så merket jeg hvor rett de gikk. De skrur veldig lite, så da kan jeg sikte rett på pinnen og bare slå så går de litt til venstre eller høyre som ikke har så mye å si, forteller Hovland til Discovery etter runden.
– De andre jernkøllene skrur mye mer og da har jeg ikke like mye kontroll, så med de andre blir jeg litt mer avslappet og for mer selvsikkerhet, sier han videre.
Se hele intervjuet med Hovland på norsk under:

Hovland om eaglen fra barnålene: – Var ganske sjokkert

Fra skogen

Hovland startet førsterunden i Tour Championship meget sterkt. Etter ett par på hull 1, kom de to strake birdies på de neste to.
Det kom en bogey på hull 4, men på det neste hullet slo nordmannen knallsterkt tilbake.
Han slo et uvanlig dårlig utspill, og havnet ut i barnålene til venstre. Par fra der ville vært sterkt, men Hovland var i det umulige hjørne i Atlanta. Han slo slaget en halvannen meter fra pinnen før den sakte men sikkert rullet i hullet og Hovland kunne bokføre en eagle på scorekortet.
Hovland var ikke ferdig der. Etter kun et par på par 5-hullet det sjette kom det en ny birdie på hull 7 og han gikk til -7 og en delt foreløpig tredjeplass.
– For en golf han spiller, på den største scenen av de alle, sa en entusiastisk Henrik Bjørnstad i kommentatorbua.
Han rundet de første ni hullene fire slag under par etter to par på hull 8 og 9.

Trøblete siste ni

De siste ni hullene startet bra med birdie på hull 10. Han gikk til åtte slag under par for turneringen og opp til en føreløpig delt andreplass.
Se birdien på hull 10:

Her gjør Hovland rundens fjerde birdie

Men birdie på hull 10 skulle bli den eneste han plukket opp på de siste ni hullene.
Han spilte seg frem til gode birdiemuligheter på de neste tre hullene, men gikk av green med par istedenfor.
Etter å vært i litt småproblemer på hull 14, reddet han et godt par etter en nydelig chip på tredjeslaget som ikke var langt fra å gå i hullet.
Det kom et nytt par på det vanskelige par 3-hullet det 15. hvor green er nærmeste fullstendig omringet av vann.
Etter å kommet unna det vanskelige 15. hullet ble det en sur bogey på hull 16. Etter å ha nesten satt tredjeslaget fra like utenfor green. Ballen rullet et par meter forbi og Hovland var ikke i stand til å få ballen i koppen og det ble en femmer på scorekortet.
Hovland var blant de aller beste spillerene fra tee til green på den første runden. Han tjente hele 4,5 slag på resten av feltet på dag én.
På de siste hullet viste han nok et strålende innspill. Han hadde en tre og en halv meter for birdie på hull 18.
Men som det har gjort i så ofte på de siste ni hullene så var det hullkant ut med puttene og det ble et nytt par på det siste.
– Det kunne lett vært tre slag bedre i dag, det var mye høyre hullkant, sa kommentator Per Haugsrud etter runden til Hovland.
Hovland tapte 1,8 slag til feltet med putteren på åpningsrunden.
Sett denne?

English med «vilt» slag: – Har du sett!

Tour Championship
Viktor Hovland storspilte på siste dag – endte topp fem i FedEx-cupen
05/09/2021 KLOKKEN 21:29
Tour Championship
Hovland etter tredjerunden: – Kjedelig start og avslutning
04/09/2021 KLOKKEN 23:16