Det kunne blitt en skikkelig drømmeavslutning for Viktor Hovland, da han var nær eagle på hull 18 etter en vakker chip. Ballen traff imidlertid flagget uten gå ned.
– Er det noe gærent med hullkanten eller? utbrøt Eurosport-kommentator Henrik Bjørnstad da marginene gikk mot Hovland.
Tour Championship
Hovland om sesongen: – Mye bra, men fortsatt mer å gå på
05/09/2021 PÅ 22:29
Nordmannen spilte svært variabelt i lørdagens runde av Tour Championship, men avsluttet strålende med to birdier.
Det ønsket han nok å bygge videre på søndag kveld. Da var det klart for den tredje av totalt fire runder. En god dag kunne sendt en topp ti-plassering innen skuddhold.
Hovland leverte en runde til to slag under par. Det var greit, men han kunne hentet mye mer på konkurrentene foran ham. Spillet var tidvis svært godt, men puttingen skapte nok en gang problemer, slik den har gjort tidligere i turneringen. I tillegg gikk altså også marginene mot ham.
Dermed ligger Hovland fire slag under par totalt og på en foreløpig 21. plass.
Tour Championship er den tredje og siste turneringen i denne sesongens FedExcup-playoffs. På mandag avslutter Hovland og co. sesongen med den siste runden i Tour Championship.
Se hvor nær Viktor Hovland var eagle på det siste hullet. Saken fortsetter under videoen:

Her er Hovland maks uheldig: – Har du sett!?

Slet med puttingen

Det ble en knalltøff start på runden for Hovland. På det første hullet endte han ikke i bunkeren bare én, men to ganger. Dermed måtte han akseptere en bogey på åpningshullet. Det ble par på det neste, før han på glimrende vis klarte birdie på hull tre, etter først å ha havnet ute i røffen.
Det kunne blitt birdier også på de neste hullene, men Hovlands putting var ikke helt finjustert, som så mange ganger før under FedEx-playoffs. Dermed holdt han seg på par. En sterk birdie på hull åtte sendte ham imidlertid ett slag under par for dagen. Det kunne være noe å bygge videre på.

Sur bogey

Og flere birdiemuligheter kom, men Hovland fortsatte å slite med uttellingen. Par på de syv neste hullene var ikke det han behøvde for å klatre.
Så kom den etterlengtede birdien på hull 16. Han endte både fredagen og lørdagen med birdier på de to siste. En gjentagelse av de bedriftene ville bety en meget god dag.
Men det ville seg ikke. En sur bogey på det 17. gjorde at håpet om en superavslutning forsvant. På det siste hullet var han nær eagle etter en ellevill chip, men ballen spratt i flagget og ut. Dermed ble det kun -2 i runden.
Derfor ligger Hovland fire slag under par totalt.
På mandag har han en siste mulighet til å skaffe seg en brakavslutning på sesongen.
Se intervju med Hovland etter søndagens runde her:

Hovland var misfornøyd, men én ting gledet ham

Tour Championship
Viktor Hovland storspilte på siste dag – endte topp fem i FedEx-cupen
05/09/2021 PÅ 21:29
Tour Championship
Hovland etter tredjerunden: – Kjedelig start og avslutning
04/09/2021 PÅ 23:16