Hovland gikk andrerunden på 68 slag, to slag under par. Det holder til en delt femteplass etter to dagers spill i Tour Championship. Hovland ligger på ni slag under par totalt, kun to slag bak tredjeplassen.
Amerikanske Patrick Cantlay leder turneringen på -17, slaget foran verdensener Jon Rahm på andreplass.
– Det var bra i dag også. Jeg synes jeg spiller veldig stødig og fint de første 12 hullene. Jeg slår litt for mange dårlige driver på slutten, som er litt på feil hull i tillegg, hvor det er viktig å treffe fairway, forteller Hovland til Discovery etter runden.
Tour Championship
Hovland om sesongen: – Mye bra, men fortsatt mer å gå på
05/09/2021 KLOKKEN 22:29
– Jeg synes jeg gjør en veldig god jobb å redde meg inn og gjøre par, det kunne fort ha blitt et par bogeys der ut og at jeg klarte å spille en bogeyfri runde var veldig bra. Igjen så er det litt bittert at jeg misser noen putter og at jeg ikke klarte å gjøre flere birdies der ut i dag, sier han videre.
Se hele intervjuet med Hovland etter runden hvor han også snakker om den kommende Netflix-serien om PGA touren:

Utelukker ikke rolle i ny Netflix-serie: – Vi får se

Imponert over det mentale

Etter runden trekker Marius Thorp, discoverys golfekspert frem Hovlands mentale styrke som imponerende når han får en periode med mange par.
– Det startet på best tenkelige måte med en lang birdieputt som han senker ned bakken på hull nummer 1. Vi fikk den starten vi håpet på og fra derfra og videre spilte han kjempegolf, men det tok altså 11 hull før han kom til hull 12 og gjorde rundens andre birdie, sier Thorp om Hovlands runde.
– Jeg er veldig imponert over at han holder det gående mentalt. Han er tålmodig og for i putten sin, sier han videre.
Se Hovlands runde oppsummert:

Se oppsummeringen av Viktor Hovlands andrerunde i Tour Championship

Kjempestart

Hovland startet andrerunden på East Lake i Atlanta med å senke en monsterputt på ti meter for birdie.
Men etter den gode starten kom det 10 strake par fra nordmannen. Han traff alle greenene, men han klarte ikke å slå seg nærme nok hullet til at han klarte å gjøre birdies.
På hull 12 derimot fant han bunnen av hullet med en birdieputt igjen da han satte en putt på drøye fem meter.
Sjekk ut birdien på hull nummer 1:

Hovland med knallåpning: – Se for en start da!

Gode par-saves

På både hull 13 og 14 misset Hovland fairway og måtte kjempe for par, men 23-åringen viste styrke og reddet seg mesterlig på begge hullene og holdt seg på ni slag under par og femteplassen han hadde alene.
Han var nærme ved å gjøre en birdie på det vanskelige 15. hullet, men det endte med par før han igjen måtte redde paret på hull 16 etter å ha bommet både fairway og green.
Han bommer green på hull 17, men igjen så redder han seg med en god chip og nok et par.
Han hadde en ypperlig mulighet å avslutte med birdie på det siste hullet. Men putten sniker seg forbi hullet på venstresiden og det blir par nummer 16 på runden.
– Veldig synd at den putten ikke finner veien over kanten, men bogeyfri i dag altså. Han reddet seg herlig noen ganger på de siste ni hullene, er nok litt bittert at han ikke for i den på siste der, sa kommentator Henrik Bjørnstad etter Hovland avsluttet runden.
Tour Championship
Viktor Hovland storspilte på siste dag – endte topp fem i FedEx-cupen
05/09/2021 KLOKKEN 21:29
Tour Championship
Hovland etter tredjerunden: – Kjedelig start og avslutning
04/09/2021 KLOKKEN 23:16