– For en sesong Hovland har hatt, konkluderte Eurosport-kommentator Per Haugsrud etter at Hovland avsluttet en strålende Tour Championship mandag.
Viktor Hovland har lagt bak seg en enorm sesong på golfbanen så langt. På den avsluttende dagen av Tour Championship danset Oslo-gutten pardans på East Lake, og avsluttet FedEx-cupen med en fin siste runde – til tross for noen putting-problemer gjennom mandagen.
Tour Championship
Hovland om sesongen: – Mye bra, men fortsatt mer å gå på
05/09/2021 PÅ 22:29
Hovland er den første nordmannen i historien som er med og kjemper om FedExCup-tittelen i Tour Championship. 22-åringen startet på en 27. plass fredag, og nordmannen har klatret jevnt og trutt gjennom helgen. Mandag avsluttet det norske golfesset på T20, og avanserte dermed syv plasser fra fredagens innledning.
– Det er jo Viktor i et nøtteskall, dette. Han klarer cuten og sanker poeng – og klatrer enormt på rankingene, konkluderte Suzann «Tutta» Pettersen, da hun skulle beskrive Hovlands eleville sesong. Mandag kveld gjestet «Tutta» studio på Miklagard golfklubb, der det tidligere golfesset var med på å geleide seerne gjennom Viktor Hovlands siste dag i Tour Championship.
Med en 20. plass etter helgens Tour Championship fortsatte ikke Viktor Hovland bare å spille inn i folkets golfhjerter – han spilte også inn fem millioner kroner i premiepenger. Ifølge PGA tourens egen oversikt, ligger premiesummen for Hovlands plassering på 505 000 dollar, noe som tilsvarer drøye 4,5 millioner norske kroner.
Amerikanske Dustin Johnson vant FedEx-cupen, og stikker av med den nette sum av 150 milloner kroner (!). Justin Thomas sikret andreplassen, mens landsmann Xander Schauffele klatret 12 plasser og endte på tredje.
(Saken fortsetter under videoen).

Bogey-avslutning etter middels sisterunde – se høydepunktene her!

– Helt enormt

For den siste runden på East Lake var på mange måter symptomatisk for Hovlands solide sesong. Med bitre bogeyer på det 14. -og det 18-ende hullet, avsluttet Hovland en rekke med 12 par og en birdie på de første 13 hullene. Med to birdier, på henholdsvis det 7.- og 16. hullet, avsluttet Hovland på -4.
Eurosports golfekspert Marius Thorp var sammen med Suzann Pettersen også på plass på Hovlands "hjemmebane" på Miklagard. Thorp var meget fornøyd etter at Hovland leverte dagens første birdie.
– Jeg er fornøyd, jeg. Kjempefornøyd. Det er deilig å få en birdie allerede på det syvende hullet, etter flere par-hull på rad, sa eksperten.
En annen ekspert, nemlig Henrik Bjørnstad, fikk også ut euforien etter nok en birdie på det 16. hullet.
– Han har slått så mange gode golfslag i dag. Helt enormt det nivået han har på slagene, utbrøt golfeksperten etter dagens andre birdie.

Putting-problemer

Marginene var derimot ikke helt på Hovland side denne mandagen. Med nærmest feilfrie slag fram til greenen, var det puttingen som til slutt stod igjen som en avgjørende faktor for nordmannen.
– Det er Hovland-treff det der, sa Eurosport-kommentator Per Haugsrud etter nok et strålende slag inn på greenen. Samtidig var Haugsrud tydelig på hva som har vært avgjørende på East Lake mandag.
– Det er puttingen det står og faller på i dag, konkluderte han.
Ser en bort ifra den litt svake puttingen, leverte Hovland nærmest feilfritt gjennom store deler av mandagen. Med 15 av 18 green-treff og 11 av 13 fairway-treff på den siste og avsluttende dage, var det en nordmann med et historisk sus som takket for seg denne sesongen.
Tour Championship
Viktor Hovland storspilte på siste dag – endte topp fem i FedEx-cupen
05/09/2021 PÅ 21:29
Tour Championship
Hovland etter tredjerunden: – Kjedelig start og avslutning
04/09/2021 PÅ 23:16