• Følg Viktor Hovland i Tour Championship hele helgen på Eurosport Norge, Dplay og GOLFTV. Sikre deg tilgang her!
Det så tidvis meget lovende ut for Viktor Hovland i runde to av fire i Tour Championship, men han hadde det til tider tøft. Godt spill på de siste hullene sørget imidlertid for en strålende avslutning.
Den norske stjernen så ut til å være i gang, men flere bogeyer på de åtte siste hullene truet med å legge en solid demper på dagen. Samtidig spilte mange av konkurrentene meget godt.
Tour Championship
Hovland om sesongen: – Mye bra, men fortsatt mer å gå på
05/09/2021 PÅ 22:29
Men Hovland avsluttet knallsterkt. Birdie på de to siste hullene gjorde at nordmannen likevel hadde litt grunn til å smile ved endt dag. Han avsluttet runden ett slag under par og er to slag under totalt.
Dermed ligger han an til å kunne klatre før runde tre og fire i sesongens siste turnering.
– Birdie-birdie-avslutning i dag også! Bra kjempet! sa Eurosports golfekspert Marius Thorp etter Hovlands runde.
Eksperten var likevel ikke veldig imponert over nordmannens varierende spill i runde to.
– Det er liksom ikke noe flyt i det. Han kommer aldri godt i gang og klarer aldri å bygge videre på noe. Det blir en kamp for å vinne posisjon egentlig, sa Thorp.
Se Thorps gjennomgang av Hovlands runde her. Saken fortsetter under videoen:

Ekspertens Hovland-dom: – Masse muligheter

Viste styrke

Hovland hadde lagt et greit grunnlag for lørdagen etter åpningsrunden fredag. 22-åringen, som startet turneringen på en 27. plass, avanserte opp to plasser inn mot lørdagens andre runde og lå på -1 i Atlanta.
Nordmannen startet turneringens andre dag i samme trend. Hovland startet først på det jevne, før det ble en lei bogey på hull fire. Hovland svarte derimot kjapt med to birdies på de to neste hullene.
– Det er styrke. Det viser at du mentalt sett er på riktig sted. Er du på feil sted, så ender du opp med å gjøre en bogey til eller at du kanskje ikke klarer å hente deg inn helt. Han klarer å la den missen ligge, bare aksepterer at det skjer og går videre, og så setter han en nydelig putt på den neste. Så gjør han en birdie fra en ganske vanskelig posisjon i bunkeren der, sa Eurosports golfekspert Marius Thorp etter Hovlands birdies.
Dermed lå Hovland på -1 etter en halvspilt runde.

Upresis

– Han runder de første 9 på én under par. Mye positivt å ta med seg. Han må sette noen flere baller i fairway og deretter gi seg litt bedre muligheter for birdie, så kan dette bli bra, sa Thorp til Eurosport.no.
Men så ble det litt stang ut for nordmannen. Etter et kort utslag i bunkeren endte hull 11 med kveldens andre bogey. Og når flere andre i golfeliten storspillte, var det presisjonen som var den største forskjellen.
– Kommer dessverre bogey på hull 11 for Hovland. Svakt utslag i bunkeren og klarer ikke å gjøre «up & down» for par. Trenger å få opp presisjonen litt for å få bedre muligheter, sa Thorp.
I stedet ble det upresist spill fra Hovland, som fikk vanskeligheter med putten på de neste to.
– Litt motbakke for Viktor nå. Har ikke helt lengdekontroll inne på green og legger en del putter kort. Noen tøffe hull foran seg nå, sier Thorp.

Knallsterk avslutning

Og tøft ble det en bogey på hull 14 gjorde ting verre. Da hjalp det ikke veldig med par på de to neste. Han var pluselig ett slag over par.
Men Hovland hadde ikke gitt seg. En fin birdie på det nest siste hullet betydde at mulighetene for et bra resultat absolutt var tilstede før dagens siste hull.
Og Hovland fikk til et fint innspill på greenen.
– Den er så nydelig, sa Eurosport-kommentator Per Haugsrud.
Hovland kunne plutselig avslutte runden ett slag under par - to slag under totalt. Og det gjorde han på glitrende vis.
Det betyr at han fortsatt kan håpe på å krige seg inn blant topp ti i søndagens runde.
Hovland ble intervjuet etter runden. Se det her:

Selvkritisk Hovland: – Det er mye å jobbe med

Tour Championship
Viktor Hovland storspilte på siste dag – endte topp fem i FedEx-cupen
05/09/2021 PÅ 21:29
Tour Championship
Hovland etter tredjerunden: – Kjedelig start og avslutning
04/09/2021 PÅ 23:16