04.09.20 - 18.00
Ferdig
Tour Championship
Individuelt - Men • Finale
Før kamp

Direkte
Individuelt -
Tour Championship - 4 september 2020

    
30
Carl Henning Biørnstad
Highlights 
 
 Supprimer
 

Der var altså sesongen over for Viktor Hovland. Golfesset fra Oslo har til de grader levert i sin debutsesong i PGA Touren, og ender på en solid 20. plass i det avsluttende Tour Championship.

Takk for denne gangen – og takk til Viktor Hovland som har levert underholdning til terningkast seks gjennom hele sesongen!

 

Avslutningen blir dessverre ikke som Hovland hadde håpet, for nordmannen avslutter dagen med en bitter bogey på det 18-ende hullet.

 

Nok en marginal put ender kun millimeter fra hullet, og Hovland misser nok en birdie-mulighet på det nest siste hullet. Nordmannen sikrer dermed nok et par.

 

Med to gjenstående hull står Hovland nå med -1 etter mandagens runde, og -5 totalt i Tour Championship.

 

Ny birdie for Hovland! Etterlengtet sådan! På det 16. hullet leverer Hovland birdie på par fire-hullet.

– Han har slått så mange gode golfslag i dag. Helt enormt det nivået han har på slagene, utbrøt Eurosports golfekspert Henrik Bjørnstad etter dagens andre birdie.

 

Ny par for Hovland på hull 15.

 

Der kommer dessverre dagens første bogey for vår mann i Atlanta. Misser på to putter fra få meter, og den strålende rekken med par og en birdie avsluttes etter det fjortende hullet.

 

– Jeg synes det er veldig bra, jeg! Nå regner jeg med at han ønsker å gå ut med flagget til topps, sa Suzann Pettersen fra studio.

 

Pardansen fortsetter for Viktor Hovland, for nordmannen leverer par både på det tolvte og det trettende hullet.

 

Etter ny par på det påfølgende hullet, har Hovland avansert fire plasser og ligger nå på 17. plass.

 

Hovland makter derimot ikke å sikre dagens andre birdie. Oslo-gutten misser på firemetersputten, men treffer på andre forsøk fra en drøy meter og fortsetter pardansen i den andre halvdelen av dagens runde.

 

Så kommer en kjempemulighet for birdie på det tiende hullet. Hovland slår seg først fint inn på fairwayen, før han legger seg elegant på greenen. I underkant av fire meter fra hullet er det nå fine muligheter for å avansere ytterligere.

 

Ny par for Hovland. På 18. plass etter halvspilt runde.

 

Hovland følger opp med nok en par. Solid runde for nordmannen foreløpig!

 

– Jeg er fornøyd, jeg. Kjempefornøyd. Det er deilig å få en birdie allerede på det syvende hullet, etter flere par-hull på rad, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp etter Hovlands første birdie for dagen.

 

Dagens første birdie betyr også avansement på sammenlagtlistene. Hovland rykker to plasser opp og ligger nå på 19. plass.

 

Og på det syvende hullet skjer det endelig! Dagens første Hovland-birdie er et faktum, og endelig kan vår mann bevege seg under par.

 

Den "gunstige" muligheten ble bare med en tanke, for nok en gang sikret nordmannen par.

– Det vil seg ikke nå. Flyter virkelig ikke for Hovland, sa Eurosport-kommentator Per Haugsrud etter at Viktor Hovland altså misset muligheten for birdie på det sjette hullet.

 

Det neste hullet kan det være muligheter for birdie for vår mann. Hull seks er et par fem hull, og ifølge Eurosport-kommentator Per Haugsrud er dette en "gunstig" mulighet for å slå seg under par.

 

Hovland fortsetter pardansen på det femte hullet. En stabil start for nordmannen, men vi venter fortsatt på dagens første norske birdie fra Atlanta!

 

Ny par for Hovland på det fjerde hullet. Nordmannen avanserer samtidig en plass, og ligger nå på en delt 20. plass sammen med Harris English.

 

– Jeg synes han har hatt gode muligheter. Synes det ser veldig komfortabelt ut, konkluderte "Tutta" i studio etter de første tre hullene.

 

Der så det ut til at vår mann på East Lake skulle sikre dagens første birdie, men med en lei helling på greenen ble det en svak put av Hovland og han slo omsider inn en ny par for dagen.

 

Viktor Hovland slår inn nok en par på dagens andre hull.

 

Hovland avslutter et rufsetete første hull med en flott put, og sikrer dermed par på dagens første hull.

– Den der føltes som en birdie, utbrøt Per Haugsrud.

 

– En ganske stor miss av Hovland på det første hullet, sa Eurosport-kommentator Per Haugsrud etter at Hovland gjorde det vanskelig for seg selv allerede på det første hullet.

 

Hovland er i gang!

 

Viktor Hovland ligger fire slag under par og på en foreløpig 21. plass før dagens avsluttende runde. Nordmannen gå ut om få strakser – se runden på GOLFTV, Eurosport Norge og Dplay!

 

I tillegg til stor prestisje ute på East Lake i Atlanta mandag, er det også store pengerpremier i potten for de 30 beste proffgolferne i verden. Spilleren som står igjen som turneringsvinner mandag kveld, vinner også hele FedExCupen sammenlagt – og får med seg den nette sum av 15 millioner dollar, eller nærmere 150 millioner kroner.

 

Dustin Johnson har en solid ledelse inn mot den siste og avsluttende dagen i Atlanta. Amerikaneren står med -19, mens landsmennene Xander Schauffele og Justin Thomas jager bak med -14.

Spanjolen Jon Rahm (-13) og stjerneskuddet Collin Morikawa (-12) ligger på henholdsvis fjerde- og femteplass.

 

– Han har blitt veldig god veldig fort, og det har skjedd utrolig mye siden han prøvde seg for første gang, sa Suzann «Tutta» Pettersen i studiosendingen – en drøy halvtime før Viktor Hovlands siste runde i sesongen.

 

Sendingen på Eurosport Norge og Dplay er i gang! Hovland ligger på en 21. plass før dagens avsluttende runde!

Se Viktor Hovland og Bryson DeChambeau i Featured Groups fra klokken 18:15 på GOLFTV!

 

Lad opp til kveldens golfsirkus med studiosending fra 17:30, der ingen ringere enn Suzann "Tutta" Pettersen gjester det faste panelet.

Sendingen ser du på GOLFTV, Eurosport Norge og Dplay!

 

I dag avslutter Viktor Hovland en sterk FedExCup. Nordmannen er under den siste dagen av Tour Championship plukket ut i Featured Groups, der han skal spille sammen med Bryson DeChambeau.

Duoen går ut 18:15, og her i livesenteret kan du følge Viktor Hovland slag for slag fra første til siste hull!