• Følg Viktor Hovland i Tour Championship fra fredag kl 16:30 på GOLFTV. Få tilgang her!
Fredag går startskuddet for Tour Championship, turneringen som avslutter PGA Tour-sesongen 2019-20-sesongen og avgjør hvem som vinner FedExCupen og stikker av med heder, ære og svimlende 15 millioner dollar.
Startfeltet består av de 30 beste spillerne fra inneværende sesong, den ene store stjernen etter den andre – blant disse en 22 år gammel nordmann.
Tour Championship
Se høydepunktene: Solid avslutning ga Hovland-håp
04/09/2020 PÅ 21:04
– Det er utrolig kult, selvfølgelig. Å komme blant de 30 beste er jo en utrolig bra prestasjon, og noe jeg er veldig fornøyd med. Men jeg skulle helst hatt et litt bedre utgangspunkt, sier Hovland til Eurosport.

Fortsatt ikke helt tilfreds

For til tross for å ha kommet seg gjennom nåløyet de aller fleste spillere bare kan drømme om, er ikke den ambisiøse unggutten fra Ekeberg helt der han hadde ønsket å være.
– Når man først kommer så langt, vil man jo alltid ha mer. Jeg er ikke helt tilfreds sånn sett.
  • Følg Viktor Hovland i Tour Championship fra fredag kl 16:30 på GOLFTV. Få tilgang her!
Hovland starter fredagens turnering på 27. plass, og får med det ikke noe gratis fra start. I Tour Championship er det nemlig slik at jo høyere opp på listen du starter, jo flere slag blir du trukket før start.
Hovland, som befinner seg mellom 26. og 30. plassen, starter på par, noe som er standard for alle vanlige turneringer. Men Tour Championship er langt ifra standard – kommer du inn i turneringen som nummer 1, starter du på -10.
Dermed skiller det altså ti slag fra Hovland og opp til førsteplassen Dustin Johnson før det i det hele tatt er slått en ball fredag. Skal Hovland for eksempel komme seg topp ti, må han ta igjen fire slag på spillerne som ligger fra 6. til 10. plass (disse starter på -4).
– Likevel, det er jo en stor prestasjon bare å komme med. Det er kult å se tilbake på sesongen og vite at man har tatt store steg. Nå håper jeg å finne noe i ballstrikingen min som gjør at jeg kan hevde meg der ute, og ikke bare være en i mengden, sier Hovland.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Bryter ut i latter av «norsk» spørsmål: – Jeg skjønte det!

Avslører endring

For det er nettopp ballstrikingen, altså drivene og slagene med de lengre køllene i bagen, som Hovland har blitt kjent for i sin første sesong på Touren.
Nordmannen toppet blant annet statistikken fra tee til green (antall slag tjent til feltet fra utslagene til man lander på green) i tre turneringer på rad etter koronapausen.

Men i det siste har ikke trenden vært like god. Det skyldes ifølge hovedpersonen selv en endring han har gjort i svingen.
– Jeg har et mål jeg jobber mot, men det kommer til å ta litt tid å komme dit. Det blir jo vanskelig å jobbe med det og få den progresjonen man ønsker når man spiller turneringer hver uke. Men sånn er det – jeg må bare spille meg gjennom det, og så får vi heller tenke langsiktig.

– Det får dere avgjøre

Men til tross for å endre på ting midt i sesonginnspurten, er altså Hovland en del av en turnering som verken Tiger Woods, Jason Day, Bubba Watson eller Adam Scott klarte å kvalifisere seg til.
– Det må være litt kult å komme foran slike navn i sin første proffsesong?
– Ja, det er ikke dårlig i det hele tatt, det. Nå har ikke de spilt så bra som de hadde lyst til, men det er jo store navn. Det går jo opp og ned i golf, men det viser jo at jeg har noe her å gjøre.
– Mange mener å komme til Tour Championship er en større prestasjon enn når du vant i Puerto Rico. Er du enig i det?
– He he, det har jeg ikke tenkt så mye på. Å komme topp 30 viser jo at man jevnt og trutt har fått resultater. Men jeg vil jo si det er kulere å vinne en turnering på PGA Touren. Men samtidig viser Tour Championship stor stabilitet gjennom en hel sesong...nei, det får dere avgjøre, ler Hovland.
Tour Championship ser du på GOLFTV fredag fra kl 16:30. Sikre deg tilgang nå!

Mistet det etter Hovlands monsterdrive: – Hva er det for et slag?!

Tour Championship
God Hovland-avslutning gir håp inn i helgen
04/09/2020 PÅ 20:09
Tour Championship
Dette minnet kan gi Hovland en fordel i sesongfinalen
04/09/2020 PÅ 10:00