Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette minnet kan gi Hovland en fordel i sesongfinalen

Espen Blaker

Publisert 04/09/2020 klokken 12:00 GMT+2

East Lake-banen har ikke blitt spilt på PGA Touren siden 2003. Men Viktor Hovland har gode minner fra stedet så sent som i 2018.

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

  • Se Viktor Hovland i Tour Championship på GOLFTV fredag fra kl. 17:30. Få tilgang her!
29. oktober 2018 går Viktor Hovland til topps i college-turneringen på East Lake Golf Club i Atlanta.
To år senere er 22-åringen tilbake på samme bane – nå som proff, og en av de 30 sesongfinalistene i Tour Championship.
– Det er selvfølgelig utrolig kult å være tilbake. Jeg håper å få en ny god opplevelse her denne uken, sier Hovland til Eurosport.
Se Erling Braut Haaland og flere andre norske idrettsprofiler ønske Hovland lykke til her (saken fortsetter under):
picture

Sjekk Braut Haalands hilsen til Hovland

– Kan være en liten fordel for meg

For de aller fleste blir møtet med East Lake helt nytt i turneringssammenheng - banen har nemlig ikke blitt spilt på Touren siden 2003.
Men for Hovland er det under to år siden triumfen for Oklahoma State University - og akkurat det kan gi ham den fordelen han trenger for å klatre på resultatlistene denne helgen.
– Ja, det kan være en liten fordel for meg. Nå husker jeg riktignok ikke altfor mye fra den gangen, hvordan forholdene var og så videre. Banen er veldig rett frem, men tøff. En veldig US Open-lik bane hvor man blir belønnet for å treffe fairways og greener. Man blir veldig belønnet for å slå gode slag, rett og slett, sa Hovland tidligere denne uken.
Onsdag var Hovland tilbake på East Lake og hadde en innspillsrunde. Nordmannen innrømmet etter runden at minnene strømmet mer og mer på underveis i runden.
– Ja, det var en del slag her og der som dukket opp. Men jeg har jo spilt en del turneringer siden den gangen i 2018, så det er jo ikke sånn at jeg husker alt. Men noen minner kom tilbake, det gjorde de, sa han til Eurosport torsdag.

– Det har holdt meg litt tilbake

Men gode minner eller ikke - skal Hovland kunne hevde seg på East Lake også denne gangen, må han få skikk på spillet med de lange køllene i bagen. Det skyldes i stor grad at han har foretatt noen justeringer på svingen, en prosess som fortsatt ikke er helt i mål.
– Jeg er fornøyd med å ha senket en del putter den siste tiden, og føler at nærspillet begynner å komme seg. Det er bare at langspillet ikke har vært noe særlig bra de siste ukene. Det har holdt meg litt tilbake. Men så lenge det blir litt bedre hele tiden, så er det det viktigste.
– Og det føler jeg også at det blir. Bedre. Jeg prøver så godt jeg kan, så får vi håpe at det skjer noe denne uken som gjør at jeg virkelig kan klatre på resultatlistene, legger Hovland til.
picture

Mistet det etter Hovlands monsterdrive: – Hva er det for et slag?!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame