Tidligere golfproff Bjørnstad kommenterte helgens PGA-tourmesterskap i Atlanta for Eurosport og vedgår at det var mektig å se golfsportens aller største stjerne gjeninnta tronen.
– Helt enormt. Vi har alle fått med oss hvilke problemer han har hatt, både med hensyn til det fysiske og andre personlige nedturer. At han igjen greier å løfte seg, viser en enorm styrke. Han er helt utrolig, sier Bjørnstad til NTB.
Den norske golfprofilen er klar på at 42 år gamle Woods har kvaliteter ikke mange andre besitter.
TOUR Championship
Skal det endelig lykkes for Woods?
22/09/2018 KLOKKEN 08:51
– Han har en mental styrke helt utenom det vanlige. Han er så målbevisst og jobber så hardt, sier Bjørnstad.

Fryktet for helsen

Han nøler ikke med å kalle søndagens seier en av de største prestasjonene i karrieren til mannen som nå har 80 PGA-triumfer og 14 majortitler på merittlista. Det har naturligvis med bakteppet å gjøre.
– Uten tvil. I starten av karrieren fløy han på en enorm selvtillitsbølge. Alt fløt i livet hans. Siden har det blitt veldig mange nedturer, men nok en gang reiser han seg, sier Bjørnstad.
– Nivået i internasjonal golf har i tillegg blitt skyhøyt de siste årene, påpeker den tidligere norske golfproffen.
Siden velmaktsdagene har Tiger Woods i større grad enn for blendende golfspill skapt overskrifter i form av utroskapsskandaler og kjøring i ruspåvirket tilstand. Underveis har mange avskrevet ham som golfspiller. Bjørnstad tilhører dem.
– Jeg må si det. Det har gått såpass mye i bølgedaler, særlig de siste fem årene. Han har måttet bryte mange turneringer med vondt i ryggen, og mange har stilt spørsmål ved golfen hans, sier han og tilføyer:
– I tillegg har du hendelser som fyllekjøringen. Bildene som kom ut da var ikke bra, og på det tidspunktet var man mest av alt redd for helsen hans og hans tilstand personlig. Det har virkelig ikke sett bra ut, så jeg har hatt mine tvil. Samtidig har håpet vært at vi skal få vår store stjerne tilbake, og sånn sett er gleden veldig stor nå, sier Bjørnstad.
Se Woods avgjøre turneringen her (artikkelen fortsetter under):

Enorm oppmerksomhet

Jubelen over golfikonets snuoperasjon synes unison etter søndagens triumf.
– Alle dagens stjerner har hatt han som idol, og sett opp til ham i hans storhetstid. Nå konkurrerer de mot ham, og man merker hvor glad de er på hans vegne, fastslår Bjørnstad.
Han er også klar på at Woods-comebacket betyr mye for oppmerksomheten rundt golfsporten. Søndag fulgte tusenvis av tilskuere Woods på veien mot seieren, og foran TV-skjermen satt folk benket.
– Det var helt fantastiske bilder. Et enormt folkehav. Det er bare Tiger som klarer å få til det. Det er dobbelt så mange som ser på TV når han deltar. Han drar opp interessen enormt, sier Bjørnstad.
Med søndagens triumf er Woods kun to seirer unna å bli den mestvinnende spilleren på PGA-touren gjennom historien. Landsmannen Sam Snead tok 82. seirer i sin innholdsrike karriere.
For Woods er årets Ryder Cup-turnering i Paris neste oppgave på golfbanen. Dit kommer han åpenbart i toppform.
(©NTB)
Golf
Hovland leder, men har mer å gå på: – Fortsatt ikke helt komfortabel
9 TIMER SIDEN
Hero World Challenge
Hovland leder alene: – På en eller annen måte så endte jeg to under i dag
10 TIMER SIDEN