2020 nærmer seg slutten, og tradisjon tro legger PGA Touren ut flere kåringer for å oppsummere året som har gått.
Sist i rekken er de ti beste spillerne under 25 år, og igjen dukker Viktor Hovlands navn opp. Sist han var nevnt var blant de fem beste spillerne fra Europa det forventes mest av i 2021, en liste du kan lese om her.
PGA Championship
Woods før «The Match»: – Har verdens beste spiller på laget
19 TIMER SIDEN
Hovland, som fylte 23 år i september, er helt oppe på 2. plass på listen. Nordmannen har kun sin gode venn fra college-tiden, Collin Morikawa, foran seg. Like bak følger en annen college-kjenning av Hovland, nemlig Matthew Wolff.
Hovlands plassering begrunnes på følgende måte:
«Tiger Woods, Jack Nicklaus og Seve Ballesteros. Det er litt av selskapet Hovland nå er en del av etter sin rakettstart på proffkarrieren.
Hovland vant to ganger i 2020, hvor han viste sine egenskaper rundt det å levere når det virkelig gjelder. Han vant i Puerto Rico og Mayakoba, hvor han begge steder gjorde birdie for å ta seieren på det 18. hullet.
«Jeg var ganske nervøs gjennom dagen selv om jeg slo mange gode slag», sa Hovland etter seieren i Mexico. Han så ikke veldig nervøs ut.
I likhet med Morikawa, er Hovland kjent for sin fantastiske ball-striking. Han er inne topp 20 i både Strokes Gained: Off-the-Tee (slag tjent til feltet fra tee) og Strokes Gained: Approach (slag tjent til feltet inn mot green). Han har økt lengdene sine sammen med svingtrener Jeff Smith. Og Hovland, som etter seieren i Puerto Rico innrømmet at "jeg suger til å chippe", har også forbedret nærspillet sitt etter å ha skiftet grep på alle slag innenfor 40 yards.
Seieren i Mayakoba kom etter en utrolig up-and-down fra bunkeren på hull 16, et bevis på at Hovland er i ferd med å tette ett av hullene i spillet sitt. Han starter 2021 som nummer tre på FedExCup-rankingen.»
Morikawas førsteplass baseres i stor grad på seieren i PGA Championship, hvor han i august ble den yngste vinneren siden Tiger Woods. I tillegg vant han også Workday Charity Open i juli, hvor Hovland ble nummer tre.
Wolff, som er listens yngste med sine 21 år, står uten seier i 2020. Men en 4. plass i PGA Championship og 2. plass i US Open lar seg likevel høre for mannen som sammen med Hovland utgjorde en del av det fryktede college-laget til Oklahoma State University i flere år.
Nummer fire er sør-koreanske Sungjae Im, mens Scottie Scheffler, som tok «Rookie of The Year»-utmerkelsen for 2019/20-sesongen foran Hovland, runder av topp fem.
Her er hele listen (alder og nasjonalitet):
1. Collin Morikawa (23, USA)
2. Viktor Hovland (23, Norge)
3. Matthew Wolff (21, USA)
4. Sungjae Im (22, Sør-Korea)
5. Scottie Scheffler (24, USA)
6. Joaquin Niemann (22, Chile)
7. Will Zalatoris (24, USA)
8. Aaron Wise (24, USA)
9. Sam Burns (24, USA)
10. Doc Redman (23, USA)

Slik reagerte Hovland på Eurosport-kommentatorenes tårer

Golf
Hovlands potensial «skremmer» caddien: – Finnes ingen grenser
07/12/2022 KLOKKEN 19:23
Golf
Hovland mest lukrative år noensinne: Så mye tjente han i 2022
06/12/2022 KLOKKEN 16:33