– Som jeg har sagt før: Min spådom er at Viktor tar medalje.
Det er beskjeden fra Discoverys golfekspert Suzann Pettersen én uke før de norske golfgutta skal ut på sin første runde i Japan.
Tokyo 2020
Verdenseneren tok OL-gull etter dramatisk avslutning
07/08/2021 PÅ 05:21
40-åringen, som var rangert som nummer to i verden på sitt beste, har selv spilt på OL-banen tidligere. Før hun bestemte seg for å legge opp var nemlig Tokyo-OL ett av målene, og hun var derfor å testet forholdene i Tokyo.
«Tutta» tror banen kan passe godt for Hovland.
– Det er en «straight forward» bane, med et ganske kult avslutningshull. Jeg følte jeg var i South Carolina. Jeg tror banen virkelig kan passe Viktor Hovland, som driver langt. Men du MÅ ikke være god med driveren heller. Førsteinntrykket mitt var at det ikke var en veldig vanskelig bane. Det var en del plass der, men det er noen små greener, sier Pettersen.
Det er ingen hemmelighet at flere store spillere ikke blir å finne i OL, men «Tutta» trekker fram sterke navn som Justin Thomas og Collin Morikawa som Hovlands største konkurrenter.
– Morikawa er åpenbart i god form. Han spilte virkelig bra i The Open og kommer til OL med god selvtillit. Thomas vil nok også gjøre det bra. I tillegg har vi de spanske gutta. De spiller for landet sitt og er veldig patriotiske. Så for dem er dette viktig. Selv om ikke alle de beste stiller, så er det mange gode spillere, sier Pettersen.

OL-prioritering

«Tutta» spilte selv OL for Norge da golf var tilbake på programmet i Rio i 2016. Hun var på skuddhold til medalje før siste dag, men endte på en tidendeplass.
– For meg var det ikke en strålende turnering. Jeg spilte OK. Men til slutt var jeg ikke langt una medalje. Det er en av de bitreste følelsene jeg noen gang har hatt, sier den tidligere toppgolferen, som er stolt av å kunne kalle seg olympisk deltaker.
Det er ingen hemmelighet at flere spillere prioriterer bort OL, men Pettersen tror en medalje i de olympiske lekene bare vil bli gjevere og gjevere.
– Det varierer nok litt fra spiller til spiller. Men for meg er det en no-brainer. Å representere landet sitt i OL burde være noe av det aller største man kan gjøre. At mange må prioritere det bort sier litt om hvor tøft livet på PGA-touren kan være. OL er ikke nødvendigvis helt på toppen av prioriteringslista enda, men det vokser.Jeg er glad jeg fikk oppleve det, og det blir spennende å se hvordan dette utspiller seg, sier Pettersen.
Les også: Stor oversikt over Norges største medaljehåp
Les også: Slik ser du OL i Tokyo
Les også: Slik blir OL i Tokyo hos Discovery
Tokyo 2020
Golf Women's Individual Stroke Play Round 3 - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
06/08/2021 PÅ 08:21
Tokyo 2020
Daffinrud med ny marerittrunde i OL-golfen – håpløst sist
06/08/2021 PÅ 06:56