Selve OL-opplevelsen setter hun pris på at hun fikk oppleve i 2016, og hun prøvde å ta inn de inntrykkene hun kunne i Rio. Folkelivet, stemningen, utøverlandsbyen, kulturen. Det tror hun blir annerledes for de norske golferne denne gangen.
– Da jeg var i OL for fem år siden så var golfbanen nær OL-landsbyen. Da hadde man muligheten til å være en del av den olympiske boblen, være i utøverlandsbyen, gå ut og spise og oppleve byen. Det var en opplevelse, sier Pettersen.
Tokyo 2020
Verdenseneren tok OL-gull etter dramatisk avslutning
07/08/2021 KLOKKEN 05:21
– Det er noe det ikke blir i like stor grad i år. Det vil nok føles annerledes med tanke på korona. Jeg tror ikke de nødvendigvis vil ha den beste olympiske opplevelsen med atmosfæren og omgivelsene i år, fortsetter Discoverys golfekspert under OL.

Lanserer ny øvelse

Viktor Hovland er blant medaljekandidatene i OL. Men mange av verdens beste spillere er ikke med i OL. Pettersen tror prestisjen vil ta seg opp, men håper også at det gjøres endringer i opplegget etter hvert. Hun ser gjerne en lagkonkurranse i tillegg til de individuelle.
– Det burde fortsatt være et tradisjonelt format hvor vi avgjør hvem som er den beste golfspilleren, men jeg synes det burde være en slags lagkonkurranse i tillegg, sier Pettersen.
– Det ser man i flere andre sporter. Det vil være gøy og samtidig gjøre OL litt annerledes og mer spesielt enn andre turneringer, legger golfeksperten til.

Norsk håp droppet OL

En av de som ikke har prioritert OL denne gangen er Marianne Skarpnord, Norges beste kvinnelige golfer. Hun vil ha fullt fokus på Europatouren.
– Det er synd. Hun har vært i OL før, men nå spiller hun veldig bra og hadde medaljesjanser, sier «Tutta».
Hun mener prioriteringene viser hvor tøft livet på touren kan være. Spillerne er nødt til å prioritere turneringer der de kan sanke viktige rankingpoeng eller tiltrengte premiepenger.
– OL er ikke nødvendigvis helt på toppen av prioriteringslista enda, men det vokser. Jeg er glad jeg fikk oppleve det, og det blir spennende å se hvordan dette utspiller seg. Som Collin Morikawa sa forrige uke: «Hvor kult er det ikke å bli kalt en olympier resten av livet? Du kan være med på å inspirere og motivere unge spillere».
Mens Skarpnord trakk seg i siste liten fikk Tonje Daffinrud sent bekreftelsen på at hun fikk OL-plass. Hun har dog ikke hatt samme flyt som Skarpnord denne sesongen.
– Tonje har hatt en vanskelig sesong så langt og tok en pause etter forrige turnering for få litt trening og energi. Hun har preppet i varme forhold her hjemme, med varmerom hos Olympiatoppen, og hun har gjort det hun kan for å forberede seg, sier Pettersen.
Men på damesiden blir det bra konkurranse, og mange av de aller beste spillerne skal dit. Derfor er det ventet at Daffinrud vil få en vanskelig oppgave med å hevde seg.
Herrenes turnering med Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen starter torsdag 29. juli klokken 00:30 norsk tid. Kvinnenes turnering med Tonje Daffinrud starter onsdag 4. august klokken 00:00.
Begge turneringene ser du på discovery+.
Tokyo 2020
Golf Women's Individual Stroke Play Round 3 - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
06/08/2021 KLOKKEN 08:21
Tokyo 2020
Daffinrud med ny marerittrunde i OL-golfen – håpløst sist
06/08/2021 KLOKKEN 06:56