Populære sporter
All sport
Vis alt

Superstjernene frykter Hovland: – Han er en trussel

Publisert 29/07/2021 klokken 21:57 GMT+2

Viktor Hovland åpnet OL-golfen med tre under par første runde. Nordmannen er en av de aller største favorittene til gullet, og roses av sine argeste konkurrenter.

Rory Mcilroy og Collin Morikawa

Foto: Getty Images

  • Se andre runde av OL-golfen på discovery+ fra klokken 00.20 natt til fredag.
– Det var mye bra i dag. Det var utrolig stødig. Det er selvfølgelig litt kjipt med den avslutningen, det er det helt klart. Men jeg føler jeg spiller veldig bra. Fortsetter jeg med slik jeg gjorde nesten i hele dag, så kan dette bli en god uke, sa Hovland til Discovery etter sin første OL-runde i Tokyo.
Første runde ble noe skuffende etter bogey på de to siste hullene. Men Hovland ligger godt an i forhold til de andre favorittene. To av hans argeste rivaler til OL-gullet ligger bare slaget bak nordmannen.
Rory McIlroy og Collin Morikawa ligger begge to slag under par.

Fulgt hverandre tett

24 år gamle Morikawa har hatt en lignende karriere som jevngamle Hovland, og omtaler nordmannen som en god kompis. De to er født samme år og ble profesjonelle spillere på samme tid. De vant også sine første turneringer med kort mellomrom.
– Vi er kompiser, og jeg tror vi alltid vil sammenlignes. Vi er fra samme kull og ble begge proffe i 2019. Suksessen vi begge har hatt på den korte tiden er fantastisk og det vil forhåpentligvis fortsette. Når jeg ser tilbake på det.. Jeg tok min første tittel for to år siden, og han tok sin første like etterpå. Det er sykt å tenke på hvor mye golf vi har spilt de siste årene, sier Morikawa, som trives godt sammen med nordmannen i golfsirkuset.
– Han er en fantastisk fyr og er trivelig å være rundt, sier Morikawa.
Men OL-gullet vil han helst at Hovland holder seg unna.
– Vi vil slå hverandre, vi er her for å vinne begge to og vi vil slå alle.
Sett denne?
picture

Hovland etter OL-debuten: – Svetten renner og man er ikke komfortabel

– En trussel

En annen som vil blande seg inn i toppen er Rory McIlroy. Han har mer erfaring enn sine noe yngre konkurrenter og har tidligere tronet øverst på verdensrankingen. Han har rost Hovland før, og omtaler nordmannen som en trussel når han snakker med Discovery etter OLs første runde.
– Ja, hver gang han spiller er han en trussel, sier McIlroy.
– Viktor er fortsatt ung og har så mye foran seg. Han har gjort det veldig bra så langt og det har vært kult å se framskrittene han har tatt. Han er en god spiller, men også en flott fyr.
Hovland slår ut på runde to klokken 01.14 natt til fredag.
Sett denne?
picture

Reistad med oppdatering på egen skade

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame