Imponerende sisterunde av Viktor Hovland i OL: – Viser hva jeg er god for

Oppdatert 01/08/2021 klokken 16:04 GMT+2

Viktor Hovland klatret flere plasseringer med en meget sterk avslutningsrunde i OL.

Viktor Hovland

TOKYO / OSLO (Discovery):
Hovland gikk runden på 64 slag - sju under par og klatret flere plasseringer. Han endte med en sluttscore på 12 slag under par. Han lå på et tidspunkt topp ti, men kom til slutt på en 14. plass.
– Det var bra i dag, litt frustrende på midtpartiet av runden, men det er deilig å avslutte på den måten jeg gjorde, forteller han til Discovery etter runden.
– Hvorfor satt det bedre i dag enn tidligere?
– Jeg slo mye bedre i dag og hadde mange muligheter hele veien. Jeg slo meg nærme hele tiden, men fant ikke helt flyten på greenene, men fikk betalt på slutten.
Se hele intervjuet med Viktor Hovland:

Positiv OL-opplevelse tross resultatet: – Dritkult

Medalje var drømmen før turneringen startet for nordmannen. Det ble det ikke, men han tar likevel med seg mye positivt fra sin OL-debut.
– Jeg føler det er veldig mye positivt i spillet mitt, det gikk bare ikke helt denne uken, men jeg føler jeg viser hva jeg er god for på sisterunden. Jeg ser ikke noen grunn til hvorfor det ikke kan fortsette neste uke.
Neste turnering for Hovland er neste ukes World Golf Championship-turnering; FedEx St. Jude Invitational.

Sterk start og slutt

Runden startet meget sterkt for den norske golfstjernen. Birdie på hull 2, 3 og 5 gjorde at man kanskje kunne håpe på et mirakel i Tokyo.
Det ble ikke noe mirakel, men Hovland leverte uansett en god sisterunde og den kunne fort ha vært enda bedre.
Etter den lovende starten hadde Hovland flere muligheter for birdie, men puttern var ikke helt på lag med nordmannen. Flere av puttene strøk hullkantene.
Først på hull 13 kom neste birdie etter en rekke på sju par. Tre nye par fulgte før han smalt til på hull 17.
Hovland slo utslaget opp på green og hadde en putt på åtte meter som han satte for en eagle på det korte par fire hullet.
Han fulgte opp eaglen på det 17 med en ny birdie på det siste hullet og gikk sisterunden sju slag under par.

– Flau

Det var en virkelig berg-og-dal-bane av en runde som Kristian Krogh Johannessen leverte på turneringens siste dag.
Sju bogeys og sju birdies var fasit etter ferdigspilt runde for vår andre nordmann i startfeltet.
Han ender dermed på en 54. plass i OL-debuten. Hele 12 slag bak Hovland.
Krogh Johannessen var ikke nådeløs med seg selv etter runden.
– Det har vært en fantastisk opplevelse og spille og det har vært veldig gøy. Men golfen har vært rævva rett og slett. Jeg har vært flau flere ganger på grunn av hvor dårlige slag jeg slår av og til, sier han.