Endelig har tiden kommet for et nytt OL med golf på programmet! Selve lekene var en stor suksess i Rio for fem år siden, selv om våre norske håp ikke maktet å kapre edelt metall.
Espen Kofstad var eneste mannlige utøver og endte turneringen som nummer 43 av de 60 startende, mens Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord ble henholdsvis nummer 10 og 25.
Tokyo 2020
Verdenseneren tok OL-gull etter dramatisk avslutning
07/08/2021 KLOKKEN 05:21
Men kanskje er det i år vi skal få oppleve det helt store? For selv om vårt sterkeste kort på damesiden valgte å trekke seg for å kjempe videre om sammenlagtseier på Ladies European Tour, reiser det en talentfull trio ned til Tokyo for å forsvare Norges ære – med én soleklar stjerne.

Viktor Hovland

Vår største stjerne trenger ingen nærmere introduksjon. Viktor Hovland er en av verdens beste golfspillere, og det kun to år etter han ble profesjonell. Det er absolutt ingen garanti for at en karriere skyter fart på den måten hans har gjort, men så er også Viktor et unikt talent.
Hovland kommer inn i OL i meget god form etter 12. plassen i The Open, og det har også blitt rapportert om lovende takter på trening i uken før avreise. Med Jon Rahm og Bryson DeChambeau ute grunnet positive koronatester, er det kun Justin Thomas, Collin Morikawa og Xander Schauffele som er rangert høyere på verdensrankingen enn Hovland av de som skal spille på Kasumigaseki Country Club.
23-åringen er en soleklar kandidat til OL-gullet, og en av de største favorittene til å ta medalje. Vi vet at hans laveste nivå er skyhøyt, hans høyeste nivå enda høyere og han trenger heller ikke prestere på topp hver eneste dag for å være med helt der oppe.
Vi krysser fingrene for at de slipper opp roughen slik at Hovlands styrker med driver og jern kommer enda mer til gode. Puttingen har den siste tiden utviklet seg til å bli solid etter han begynte med AimPoint, og nærspillet blir sakte men sikkert bedre selv om det fortsatt er litt å hente her.
Saken fortsetter under videoen.

Eksperten om Hovlands sjanser etter stjerneforfall: – En gullkandidat

Kristian Krogh Johannessen

Når vi har med oss en av de største favorittene på herresiden, er det naturlig at andremann kommer litt i skyggen når det gjelder forventninger. Men Krogh skal ikke undervurderes i en enkelt turnering der han har null å tape, og han er i meget god form.
Etter en litt tung sesong på Europatouren i 2019 har pilen pekt i riktig retning for 26-åringen fra Hokksund. I år har han vært en av de mest stabile på Challengetouren, og vært nære å få sin første seier ved flere anledninger. De fem siste turneringene før OL er han totalt 54 under par!
Man skal aldri undervurdere spillere i god form uansett turnering, og Kristian har også vært i nærheten av Viktor på trening før avreise. I likhet med Hovland vil Krogh Johannessen tjene på at det forhåpentligvis blir smalere fairways med større fokus på en solid driver og godt jernspill.
Så blir hans største utfordring å sette sammen fire gode runder, unngå de store feilene og få en god uke på greenene. Sitter dette, så kan Krogh absolutt utfordre!
Saken fortsetter under videoen.

Norges «ukjente» golfhåp: – Viktor syntes jeg var en drittsekk

Tonje Daffinrud

Dersom våre gutter skal kjempe mot et sterkt felt, så blir det en enda tøffere oppgave for vår enslige kvinne Tonje Daffinrud. Det er et stjernespekket felt blant kvinnene i årets OL hvor både USA og Korea har med fire spiller hver, og det er faktisk spillere som er topp 20 i verden som ikke får spille.
Det har ikke vært den sesongen Tonje hadde håpet så langt, men så er jo OL bare én enkel turnering. Tonje kommer inn helt uten press og har alt å vinne i Japan, og det er dette hun må bruke til sin fordel.
Det er ingen tvil om at Tonje har et stort potensiale.
Det er ikke alle som har de lave scorene i seg, men det har Tønsberg-jenta vist at hun har. Den største utfordringen for 29-åringen blir å kunne sette sammen fire stabile scorer og samtidig heve det laveste nivået opp noen hakk. Klarer hun dette, kan hun være med å kjempe om en god plassering, men jeg er redd veien opp til topplasseringer og medaljer rett og slett blir for tøff i et så sterkt felt.
Uansett utfall, blir OL en fantastisk opplevelse for alle våre utøvere. På herresiden er det gode muligheter for begge våre gutter i et sterkt startfelt, men med noen store frafall også. På damesiden er skal det mye til for at vårt håp blander seg inn helt der oppe blant de største stjernene, men vi håper at Tonje kan treffe på formen og slippe seg helt løs.
Lykke til, alle tre!
Tokyo 2020
Golf Women's Individual Stroke Play Round 3 - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
06/08/2021 KLOKKEN 08:21
Tokyo 2020
Daffinrud med ny marerittrunde i OL-golfen – håpløst sist
06/08/2021 KLOKKEN 06:56