• Hør siste episode av Eurosports golfpodcast
Golfsesongen er på hell i resten av verden, så vel som her i Norge. Ladies European Tour ble i helgen avsluttet i Kenya. En sesong der dronningen takket for seg etter Solheim Cup og hvor en av arvtagerne på mange måter har gjenoppstått.
I et år hvor norske øyne har vært rettet mot Hovland og Ventura har det vært lett å glemme de mange sterke prestasjonene på damesiden i Europa, og aller sterkest har Marianne Skarpnord vært. 33-åringen fra Sarpsborg startet året, hennes 16ende på touren, med en andreplass i Abu Dhabi og så hennes fjerde tittel i Australia uken etter. Dette ga Marianne en tidlig ledelse i jakten på sammenlagtkronen, som sist ble hentet til Norge av Suzann Pettersen i 2013.
Thorps golfblogg
Derfor skiller golfen seg fra andre idretter
15/10/2020 KLOKKEN 10:15
Dessverre ville en tysk nykommer det annerledes.
For det var kun ett scenario som kunne frarøve Skarpnord sammenlagttittelen, nemlig en seier fra Esther Henseleit under årets siste turnering i Kenya. Før sisterunden lå hun hele syv slag bak svenske Julia Engström, noe som burde være en bortimot umulig oppgave. Typisk nok slo Henseleit til med sin beste runde i karrieren, 8 under par, og vant til slutt turneringen med ett slag. Og dermed skiftet sammenlagttittelen hender på sesongens siste dag.
Men det må sies å kun være en liten ripe i en ellers strålende sesong for Marianne, som på mange måter har vært et lite comeback.
I løpet av sin etter hvert lange karriere må vi tilbake til 2009-sesongen for å finne like stabil golf over en hel sesong fra Skarpnord. I løpet av de 18 turneringene hun har spilt i årets sesong kan «særpingen» se tilbake på ti topp ti-plasseringer, en seier, ytterligere fem topp fem-plasseringer og nesten to millioner innspilte kroner. Det hele ble også kronet med utmerkelsen «Players Player of the year», en velfortjent pris stemt frem av de andre spillerne.
Men det er ikke bare Marianne som har levert på damesiden i år. Tonje Daffinrud har prestert godt og ble tilslutt nummer 18 på sammenlagtlistene. Tonje kan fort bli en spiller å se opp for, etter hvert som hun får mer og mer erfaring ute på touren. Legger vi i tillegg til flere sterke prestasjoner fra norske jenter på college i USA, vil kanskje ikke savnet av Suzann Pettersen bli like stort som fryktet.
Og hvem vet? Kanskje kan Henseleit sitt lille tyveri på sesongens siste dag tenne en ekstra gnist og revansjelyst hos Marianne i 2020.
  • Hør siste episode av Eurosports golfpodcast,
Sett denne?

Thorps golfblogg
Ekspertens lovord: – Vanvittige, vidunderlige Viktor!
03/09/2020 KLOKKEN 10:23
Thorps golfblogg
Skuffelsen, overraskelsen og årets øyeblikk
24/03/2020 KLOKKEN 18:59