• Se Puerto Rico Open på GOLFTV torsdag fra 16.30! Få tilgang her (gratis registrering gir 7 dager fri tilgang)
Med endringene på PGA Tour programmet, som inntraff i fjor, kommer storturneringene på løpende bånd fra mars måned, og det starter med tourens flaggskipturnering The Players Championship.
Så hva må til for at våre norske gutter får en plass i det sterkeste startfeltet i hele sesongen?
Thorps golfblogg
Derfor skiller golfen seg fra andre idretter
15/10/2020 PÅ 10:15
The Players Championship omtales ofte som den femte majorturneringen og har år etter år det aller sterkeste startfeltet. Ingen av de største stjernene står frivillig over tourens egne mesterskap og kampen om en plass i feltet er beinhard, spesielt for nykommerne og spillerne som kom fra Korn Ferry Tour året før.
Feltet i Players er på 144 spillere hvor brorparten består av de som har vunnet en offisiell PGA Tour turnering siden sist utgave av Players og de topp 125 spillerne fra fjorårets endelige FedEx liste. I 2019 utgaven av Players utgjorde disse to kategoriene 122 spillere, eller tett oppimot 85% av spillerne som startet. Ytterligere 3 spillere var kvalifisert som vinnere av majorturneringer fra de siste fem årene og 8 stykker kom med ved å være blant de 50 beste på verdensrankingen.
I tillegg var vinnerene av Senior Players Championship, Korn Ferry Tour og Korn Ferry Tour finalen også kvalifisert for Players. Helt til slutt fylles feltet opp til 144 spillere med de beste på årets FedEx Cup liste som da allerede ikke er kvalifisert gjennom noen av de ovennevnte kategoriene, og her ligger nok muligheten for Viktor og Ventura. Selvfølgelig ville det enkleste vært å vinne en turnering, men der vet vi at marginene er små og det er mange om benet.
Saken fortsetter under videoen:

Her er originalbildene fra Hovlands hole-in-one: – Jeg spanderer!

I fjor ble feltet fylt opp med 8 spillere, hvor sistemann var Wyndham Clark på en 72 plass. Han hadde samlet opp 218 FedEx Cup poeng frem til Players Championship 2019. Til sammenligning har Viktor så langt i år samlet opp 120 poeng, mens Ventura har litt færre med 51 poeng. Begge disse to skal nok spille Honda Classic neste uke, samt denne ukens turnering på Puerto Rico. Det finnes også gode muligheter for at Viktor Hovland får starte på Bay Hill uken før Players.
Ser vi på poengoversikten så kan det holde med en tredjeplass for Viktor denne uken, mens Ventura nok må ha et resultat i Honda Classic ved siden av en topplassering denne uken. Uansett blir det svært viktige uker for våre gutter fremover med tanke på å komme med på en del av de større turneringene, samt bedre sin plass innenfor sin kategori og få flere starter utover i sesongen.
Vi krysser fingrene!
Om du vil følge med selv kan du klikke her for å se oversikt over hvor mange FedEx Cup poeng som deles ut i hver turnering.

Her råder det fullstendige kaos på golf-banen: – Det sykeste jeg har opplevd

Thorps golfblogg
Ekspertens lovord: – Vanvittige, vidunderlige Viktor!
03/09/2020 PÅ 10:23
Thorps golfblogg
Skuffelsen, overraskelsen og årets øyeblikk
24/03/2020 PÅ 18:59