Thorps golfblogg: Disse spillerne bør superstjernene plukke til Presidents Cup

Marius Thorp

Oppdatert 29/01/2020 klokken 20:07 GMT+1

Her er Eurosports golfekspert, Marius Thorps, lag til Presidents Cup.

Tiger Woods Ernie Els

13. -15. desember skal tolv amerikanske spillere møte tolv spillere fra resten av verden, minus Europa, i Presidents Cup på Royal Melbourne i Australia. Åtte spillere på hvert lag har allerede kvalifisert og denne uken skal kapteinene Ernie Els (Team International) og Tiger Woods (Team USA) ta ut hver sine fire wildcards. Jeg har tatt på meg spådommens kappe og forsøkt å forutse hvilke spillere jeg tror de to legendene vil velge.
For Team USA er Dustin Johnson, Justin Thomas, Brooks Koepka, Matt Kuchar, Xander Schauffele, Webb Simpson, Patrick Cantlay og Bryson DeChambeau allerede kvalifisert.
For Team International er Hideki Matsuyama, Adam Scott, Louis Oosthuizen, Marc Leishman, Abraham Ancer, Haotong Li, C.T. Pan og Cameron Smith klare.
Onsdag 6. november er Ernie Els først ut til å offentliggjøre sine fire utvalgte wildcards, og jeg mener det er disse fire spillerne Els bør ta med seg.
Sungjae Im – Sør-Korea:
Sørkoreaneren hadde en fantastisk debutsesong på PGA Touren i 2018/2019, som ble kronet med en tur til Tour Championship, 19. plass på FedEx Cup listen og tittelen årets nykommer. Im hadde syv topp ti plasseringer i sin første fulle sesong på touren, med delt 3. plass i Arnold Palmer Invitational som beste plassering. Så langt i denne sesongen har han spilt seks turneringer, med ett tap i omspill på Sanderson Farms Championship og delt 3. plass i ZOZO Championship som beste resultater. Det er bare et tidsspørsmål før Im vinner får sin første seier.
21 åringen spilte hele 35 turnering og 118 runder i fjorårssesongen og har vist en ekstrem stabilitet. En fremtidig bærebjelke i det internasjonale laget.
Tidligere opptredener - ingen.
Jason Day – Australia – verdensranking 29:
Det er en stund siden Day har vist formen fra 2014 til 2016, hvor han vant 9 turneringer, blant annet PGA Championship og Players Championship. Sist seier kom under Wells Fargo i mai 2018, men ting har sett gradvis bedre ut for australieren den seneste tiden. 31 åringen hadde seks topp ti plassering under fjorårssesongen og har startet årets sesong med en seier i The Challenge Japan Skins og to stabile prestasjoner i Asia.
Day kjenner banen i sitt hjemland meget godt og tilfører også sårt trengt rutine til det internasjonale laget. Spilt tidligere med både Adam Scott og Marc Leishman, men kan fort bli en god partner til Hideki Matsuyama grunnet deres gode relasjon.
Tidligere opptredener – 4, sist i 2017.
Joaquin Niemann – Chile – verdensranking 54:
Tidligere verdensener på amatørrankingen vant sesongåpningen på Greenbrier med seks slag og ble dermed den første chilenske vinneren på PGA Touren, og den yngste ikke amerikanske vinneren siden 1923. han skaffet PGA Tour kortet sitt i 2018 gjennom sponsorinvitasjoner og klarte å beholde rettighetene med 67. plass på FedEx Cup listen, mye takket være en sterk siste halvdel av forrige sesong.
20 åringen er en av de fremtidige internasjonale stjernene på touren, og kan sammen med blant annet Sungjae Im fort være viktige brikker i lang tid fremover.
Tidligere opptredener – ingen.
Ben An – Sør Korea – verdensranking 41:
Den tidligere US Amateur vinneren har startet årets sesong fremragende og har allerede tre topp 10 plasseringer på touren. An slo igjennom for alvor da han vant europatouren sin flaggskipturnering på Wentworth i 2015. 28 åringen klarte å spille seg til PGA Tour kortet i 2016 og har siden det vært en stabil figur på touren med 15 topplasseringer totalt, og 42. plass på FedEx Cup listen i 2017 som sitt beste resultat.
Har bevist tidligere at han er en god matchspiller og kan nok danne et sterkt lag sammen med landsmann Sungjae Im. Har også representert Asia i EurAsia Cup ved to anledninger.
Torsdag 7. november er det Tiger Woods sin tur, og det er nok knyttet størst oppmerksomhet til hva Woods vil velge. Ender han opp med å velge seg selv? Dette er de fire jeg mener Woods bør ta med.
Gary Woodland – verdensranking 16:
Den regjerende US Open mesteren fikk spille de to siste rundene sammen med kaptein Woods under ZOZO Championship og imponerte nok kapteinen over de 36 hullene. Har over lang tid vært en av de mest stabile spillerne ute på touren, men hadde kun 3 seiere frem til han vant US Open i sommer. Har startet denne sesongen veldig bra med en delt 3. plass i Korea og femteplass i ZOZO Championship med kaptein Woods ved sin side.
Har aldri representert USA i denne typen lagkonkurranse, men vant World Cup med Matt Kuchar i 2011. Woodland er ranket som nummer 16 i verden og bør være et klart valg for kaptein Woods.
Collin Morikawa - verdensranking 70:
22 år gamle Morikawa slo for alvor igjennom i høst da han sikret seg spillerettigheter gjennom gode resultater. To uker etter det var i boks kom også den første seieren under Barracuda Championship, noe som ga Morikawa muligheten i FedEx Cup playoffs. Der endte han som nummer 59. Morikawa har startet årets sesong stabilt med fire klarte cutter og en delt 10. plass som beste plassering.
Presidents Cup fungerer ofte som en mulighet for flere av de yngre amerikanske spillerne til å få erfaring inn mot Ryder Cup, og Morikawa er definitivt en fremtidig stjerne på USA sitt lag. Grunnet stabilitet tror jeg Morikawa vil være et bedre valg enn en annen talentfull unggutt, Matthew Wolff.
Tony Finau – verdensranking 14:
Den langt slående mannen fra Utah gjorde et godt inntrykk på fjorårets Ryder Cup lag og har prestert jevnt over en lang periode. Bak Tiger er han den høyest rankede amerikanske spilleren som ikke allerede er kvalifisert. Ble nummer 7 på fjorårets FedEx Cup liste med tolv topp 25 plasseringer, hvor seks av dem var topp 10. Har fortsatt kun den ene PGA Tour seieren fra Puerto Rico Open i 2016.
Startet årets sesong med en topp 10 plassering og to midt på treet prestasjoner i ZOZO Championship og WGC turneringen i Shanghai. Har et godt forhold til Tiger og kapteinen vil nok føle at Finau er et trygt valg som går fint inn i gruppen.
Tiger Woods – verdensranking 6:
Etter seieren i Japan bør det ikke være noen som helst tvil om at Tiger skal være en del av sitt eget lag. Tangerte Sam Snead med 82 PGA Tour seiere og dominerte feltet under ZOZO Championship på godt gammelt Tiger vis. Ekstremt populær blant sine landsmenn og vil naturlig ha en farsrolle i laget med sin erfaring og autoritet. Var visekaptein for Steve Stricker for to år siden og mange av spillerne på det laget roste Tiger for hans rolle i støtteapparatet og laget.
Tiger Woods bør ta ut seg selv og det tror jeg også de andre spillerne tenker, men jeg er ikke 100% sikker på at han kommer til å gjøre det. Han er uansett den høyest rangerte spilleren på verdensrankingen som ikke allerede er kvalifisert, og enhver annen kaptein ville tatt han ut per dags dato.
Tidligere opptredener – 8, sist i 2013.
Team USA har vunnet Presidents Cup tre ganger på rad og sist gang det internasjonale laget vant var i 1998, da ble det også spilt på Royal Melbourne. Kan den amerikanske dominansen igjen ta slutt i Australia? Turneringen vises på Eurosport sine plattformer fra 12-15. desember.