– Hei, Norge! Litt skuffet? Ikke vær det. Neste uke har Viktor Hovland muligheten til å bli verdensener for første gang.
Det skriver golfguru og rankingekspert Nosferatu på Twitter etter Hovlands andreplass i Arnold Palmer Invitational.
The Players Championship
Vil ha regelendring: – Det er det verste jeg har sett av uflaks
14/03/2022 PÅ 21:49
– Det er helt utrolig, rett og slett. Vi kan få verdens beste golfer fra Norge, sier Discovery-ekspert og tidligere toppgolfer Henrik Bjørnstad.

Topp 3

Viktor Hovland har skapt norsk golfhistorie de siste årene med en fantomstart på proffkarrieren. Med søndagens andreplass i Arnold Palmer Invitational tok han ytterligere ett steg opp på verdensrankingen. Men denne uken kan han i teorien spille seg fra tredjeplass og helt til topps i golfverden.
Dersom han vinner i Forida kan han nemlig sette navnet sitt helt på toppen av rankingen og sende Jon Rahm ned fra tronen etter 34 sammenhengende uker, hvis spanjolen selv ikke er helt i toppen.
Med andreplass er det også scenarier som kan føre Hovland til topps, men da skal flere resultater gå rett vei.
Sett denne?

Se putten som kunne sendt Hovland ut i et omspill om seieren

Superviktig

– Rankingen er helt klart superviktig. Så kan Viktor sikkert selv si at det ikke er det. Men det er det. Å være verdens beste golfspiller er en milepæl og noe du bare drømmer om. Det gnistret i øynene hans da han var topp fem for første gang, det syntes han var stas. Jeg har vært såpass lenge i bransjen at jeg vet at dette er uhyre viktig, sier Discovery-ekspert Per Haugsrud.
– Det er mange som vinner store turneringer, men de går over fire dager. Du kan ha flaks med starttider, vær og vind og slike ting. Men når du er verdensener betyr det at du har vært best over tid. Når han blir bestefar kan han si til barnebarna at han var best i verden på å slå golfballer fra A til Å, fortsetter Haugsrud.
Storspill i Florida kan føre Hovland forbi både Colin Morikawa og Jon Rahm. Men det er såpass jevnt i toppen at Hovland ikke kan tillate seg feilskjær. Hele fire spillere er i posisjon til å rive Rahm ned fra tronen denne uka, ifølge Nosferatu: Colin Morikawa, Viktor Hovland, Patrick Cantlay og Scottie Scheffler.

Sunt fokus

Bjørnstad mener også at rankingen er viktig for spillerne, og påpeker at det å ha det i bakhodet kan spille dem et puss underveis. Men her mener han Hovland har en fordel.
– Men man skal ikke kimse av det å bli verdensener. Men Viktor virker å ha et uvanlig sunt fokus. Det virker ikke som at penger er noen motivasjon for han. Han har tatt mange valg i sin korte proffkarriere som viser at han for eksempel velger hvile foran sikre penger. Det er kanskje litt på samme måte med rankingen. Jeg tror han er trygg på at det bare er et spørsmål om tid før han er øverst på rankingen, og at det kanskje ikke er så viktig om det skjer akkurat nå eller senere.
Bjørnstad husker godt da Colin Morikawa var i samme posisjon på Bahamas i fjor. Det endte med kollaps og norsk seier.
– Han fikk det så til de grader på søndagen og da kom Viktor bakfra og vant. Det at han hadde mulighet til å bli verdensener vippet nok Morikawa av pinnen den dagen. Men vi vet ikke hvordan det vil påvirke Viktor, og han må uansett vinne for at det skal bli et tema.
Men dersom det skulle skje:
– Da blir det er økt oppmerksomhet, litt andre sponsoravtaler og så er det den statusen som verdens beste golfspiller. Det er en barndomsdrøm for alle golfere. Og har man mulighet og er så nær, så ønsker man selvfølgelig det. Det blir en spennende greie å følge med på ved siden av selve turneringen som kommer.
Sett denne?

Dette sa Hovland etter den høydramatiske avslutningen

The Players Championship
Hovlands oppsummering: – Jeg har drevet med så mye ræl denne uka
14/03/2022 PÅ 21:34
The Players Championship
Hovland sikret nok en topplassering etter sterk runde
14/03/2022 PÅ 20:59