• Se alt fra The Players Championship på discovery+
Og Hovland gjorde det meste rett på de 14 første hullene, foruten noen forspilte birdiemuligheter. Men så kom problemene. En ordentlig skrell på det 15. hullet endte med dobbel bogey. Så ble det to par, før utspillet på siste hull havnet rett i vannet. Dermed måtte han droppe og håpe på par. Men også det ble for tungt, og det endte med en bogey-avslutning.
Dermed ble det bare -1 til slutt, etter det som lenge så ut til å bli en meget solid runde.
The Players Championship
Vil ha regelendring: – Det er det verste jeg har sett av uflaks
14/03/2022 PÅ 21:49
– Med hans spill føler man jo at han burde fått mer ut av denne runden, under forholdsvis gode spilleforhold, meldte Discovery-ekspert Marius Thorp etter Hovlands runde.

Frustrert

Hovland selv var også skuffet og sliten etter en krevende dag med en lang pause underveis.
– Det har vært en lang dag. Jeg var litt utmattet mentalt på slutten, dessverre. Jeg spiller veldig bra golf. Jeg gir bort en hel del slag og er likevel fire under par på et tidspunkt. Det er litt dårlig flyt at den legger seg i skråningen på hull 6. Men at jeg går av med dobbel bogey der er helt krise. På siste hullet er det rett og slett dårlig fokus. Det er sykt frustrerende, for det kunne lett ha vært en runde på 5-6 under par.
Hør hele intervjuet med Hovland:

Hovland etter svak avslutning: – Sykt frustrerende

Uvær og lang pause

Det var en helt grei start for Viktor Hovland på den første runden. Nordmannen lå på -1 etter sju hull da uværet stanset turneringen i Florida. Men etter flere timers pause kom Hovland ut igjen i storslag. Han la utslagene snorrett på fairway stort sett hver eneste gang, og birdiemulighetene florerte.
Noen av dem satt, mens noen av dem dessverre ikke ble tatt vare på. Men det ble fire birdies og ti par på de 14 første hullene, og Hovland nærmet seg teten. Så, på det 15. hullet, ble det ordentlig trøbbel for første gang. Hovland havnet først i roughen, så i bunkeren, så over i roughen igjen. Han pådro seg en dobbel bogey og falt dermed fra -4 til -2.
Så ble det to par, før han havnet i vannet på utslaget på siste hull. Et kort innspill gjorde det vanskelig til slutt, og par-putten ble for vanskelig.
Dermed ble fasit -1.
Det holdt ikke til bedre enn en foreløpig 33. plass da Hovland ruslet til klubbhuset etter første runde av The Players Championship. På grunn av uværet var det også mange spillere som akkurat var kommet i gang, og ikke rakk å bli ferdige før mørket senket seg over TPC Swagrass.
Tommy Fleetwood og Tom Hoge leder foreløpig turneringen på -6.
Sett denne?

Her får verdenseneren vite at Hovland kan overta tronen

The Players Championship
Hovlands oppsummering: – Jeg har drevet med så mye ræl denne uka
14/03/2022 PÅ 21:34
The Players Championship
Hovland sikret nok en topplassering etter sterk runde
14/03/2022 PÅ 20:59