• Se ALLE slagene til Viktor Hovland i The Players eksklusivt på GOLFTV. Få tilgang her!
Det er 12. mars 2020. Viktor Hovland har debutert i The Players med en knallrunde på -4 og er topp 10 etter første dag.
Samme kveld ligger Hovland og slapper av på hotellrommet. Da tikker det inn en melding som snur opp-ned på alt.
The Players Championship
Norsk kjendis dukket opp da Hovland spilte
17/03/2021 KLOKKEN 17:35

– Det var ganske sjokkerende

I meldingen står det at The Players må avlyses på grunn av koronapandemiens inntog.
– Jeg fikk beskjeden på en automatisk melding torsdag kveld. Deretter gikk jeg inn på sosiale medier og sjekket litt rundt. Det var ganske sjokkerende egentlig, sier Hovland til Eurosport.
En melding som stod i sterk kontrast til signalene Hovland og co hadde fått tidligere på dagen. Da var beskjeden at turneringen skulle fullføres, men uten tilskuere til stede.
Få timer senere måtte altså nordmannen pakke bagen.
– Jeg trodde at når vi først hadde spilt første dag, og deretter skulle gå videre uten publikum, at det ville være i orden. Jeg regner med at når alle store ligaer i USA gikk i lock down, så var det flere av spillerne som var redde for egen sikkerhet, sier Hovland.
Se hva Hovland sa før fjorårets debut i The Players her (saken fortsetter under):

Dette tror Hovland blir nøkkelen i Players-debuten

– Kjente at noe var på gang

Dermed endte The Players-debuten etter kun én spilledag, og Hovland måtte sette seg på flyet hjem til Oklahoma.
– Det var selvfølgelig litt ekstra skuffende når jeg kjente at noe var på gang. Jeg tror på ingen måte jeg hadde «peaket» den uka, men følte spillet satt bra,. Jeg så veldig frem mot både Matchplay og Masters, hvor jeg jo hadde kommet inn med et godt resultat i Players, sier Hovland.
Nå, ett år senere, er Hovland allerede klar for både Matchplay og Masters. Klar er han også for en ny mulighet i The Players, ute på ærverdige TPC Sawgrass.
En bane som mange hevder er som skapt for nordmannen.
– Det er en bane som alltid tester alle deler av spillet ditt, og kommer til å avsløre om noe er off. Når den spilles i mars kontra mai, som tidligere, spiller den litt mer inn i ballstrikerens favør med tanke på at det blir en fordel å kunne slå lengre og være bedre med jernene. McIlroy, som er regjerende mester, var i en egen klasse slagmessig da han vant i 2019. Derfor tenker man fort på Hovland, spesielt med tanke på at han også har tatt steg i nærspillet som gjør at han ikke er like avhengig av å slå ballen like bra hele tiden, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Og selv om Hovland for første gang på en lang stund viste svakhetstegn i helgen som var, er ikke Thorp bekymret for at det vil påvirke ham denne uken.
– Det er ikke mange sterkere hoder der ute enn Viktor. Han er utrolig god på å nullstille og å legge ting bak seg. Jeg er sikker på at det er glemt nå. Jeg håper likevel han bruker det til å lære. Flere måneders god form forsvinner ikke bare med et par småshaky runder på en tøff bane i knalltøffe forhold. Det skjer ikke, sier Thorp.
Hovland slår ut 13:29 torsdag og 18:49 fredag. GOLFTV viser alle slagene hans i en egen Hovland-feed, som går på lufta ca 15 minutter før han slår ut.

Fikk fullstendig panikk av Hovlands manøver: – Nei, nei, nei!

The Players Championship
Brast i gråt etter seieren: – Skulle ønske jeg kunne snakke med han
14/03/2021 KLOKKEN 22:18
The Players Championship
Hovland hylles verden over: – Den ærligste i bransjen
13/03/2021 KLOKKEN 18:08