Viktor Hovlands innrømmelse etter tabben på hull 15 på åpningsdagen av The Players har utviklet seg til å bli en av de største snakkisene i golfverdenen denne uken.
Se situasjonen her (saken fortsetter under):
The Players Championship
Norsk kjendis dukket opp da Hovland spilte
17/03/2021 KLOKKEN 17:35

Her oppdages Hovlands kjempeblemme: – Skal ikke skje

For etter at verken Hovland eller arrangøren hadde oppdaget feilen, var det nordmannens egen mor (!), Galina, som informerte ham om hendelsen på vei hjem fra banen.
– Jeg sendte melding til Viktor, og er glad at han leste den med en gang, skrev mor Hovland i en SMS til Eurosport.
Hovland tok i etterkant selv kontakt med PGA, som etter å ha sett situasjonen på video kunne bekrefte at han hadde flyttet markøren på ulovlig vis.
Dermed fikk Hovland to straffeslag, som til slutt skulle gjøre at han ikke klarte cuten i en av sesongens største turneringer.
Men selv om det sportslig sett ble et verst tenkelig utfall, kan Hovland trøste seg med at hans allerede gode rykte har fått en ordentlig boost etter det som skjedde.
For den norske golfstjernen har blitt hyllet av både media og fans verden over for sin ærlighet. Alle de største golf-nettstedene plukket opp historien, og Hovland-hyllestene kom tett på Twitter gjennom både torsdag og fredag.
– Uten straffen hadde han spilt i helgen - i stedet misser han cuten. Det føles rart å hylle en fyr for å gjøre det rette, men med tanke på hva man har sett på andre turneringer: «big ups» til Viktor, sier Golf Digest-journalisten Joel Beall.
Beall var den første som plukket opp historien om at det var Hovlands mor som tipset ham om tabben.
– Viktor Hovland er den mest ærlige mannen i golfsporten, skriver Golf Digest på sin egen Twitter-konto.
Her er flere av omtalene og hyllesten på Twitter:
The Players Championship
Brast i gråt etter seieren: – Skulle ønske jeg kunne snakke med han
14/03/2021 KLOKKEN 22:18
The Players Championship
Hovlands drømmerekke tok slutt: – Burde klart å unngått dette
12/03/2021 KLOKKEN 22:48