«Alle baner passer Viktor Hovland»
Det er noe vi ofte høre når vår mann stiller på startstreken, og det er absolutt sannhet i dette. Men det er fortsatt slik at enkelte baner spiller enda mer inn i styrkene til Viktor, og TPC Sawgrass er definitivt en av disse.
The Players Championship
Norsk kjendis dukket opp da Hovland spilte
17/03/2021 KLOKKEN 17:35
Den legendariske banen som denne ukens The Players spilles på, legger stor vekt på presisjon. Og nå når turneringen spilles i mars kontra mai, gir det spillerne med litt mer lengde i bagen økt optimisme. Altså – rett inn i hansken til Viktor Hovland.
Selv om det muligens er hans gode lange spill som gir størst grunn til optimisme, har jeg også funnet tre andre faktorer jeg tror vil gjøre han til en av de største favorittene til å vinne PGA Tourens flaggskipturnering.
For selv om forrige helg ikke ble som ønsket, så er det ikke slik at de siste seks ukers magiske spill plutselig forsvinner.
1. Form
Finnes det en spiller der ute som per dags dato er i bedre slag og spiller bedre golf uke inn og uke ut enn 23 år gamle Hovland? Jeg klarer ikke komme veldig mange.
Tre av de fire siste turneringene på PGA Touren har vært topp 5-plasseringer, det er kun forrige helg som ikke var helt opp til standarden vi er blitt vant med. Form er alltid en viktig faktor i golf og spesielt når man skal inn i turneringer med mye på spill.
Hovland vet at det han driver med om dagen er bra, han vet at han ikke trenger å finne på noe spesielt for å sette sammen gode runder og han vet at han kan prestere godt selv uten sitt aller beste spill. Viktor er glodhet og kanskje i sitt livs form, noe hans tredjeplass på FedEx Cup-listen tydelig beviser.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Fikk fullstendig panikk av Hovlands manøver: – Nei, nei, nei!

2. I utvikling
Alle piler peker i riktig retning for Viktor, og de peker i riktig retning i alle deler av spillet.
Han har utviklet driveren med økt lengde uten å tape presisjon. Han leverer på samme måte inn til green og ser bedre ut fra 100 meter og inn. Rundt greenen har han begynt å tjene slag oftere enn det motsatte, og som om ikke dette er nok så har puttingen gått fra å være under snittet til stabilt litt på pluss siden.
AimPoint-systemet har gitt en større trygghet, som igjen gjør at han tør å være mer aggressiv på greenene. Viktor har alltid måttet stole på det lange spillet, men nå kan begynner det å se ut som nærspillet også kan redde han de dagene hvor driver og jern ikke er helt der.
En allerede strålende golfspiller som utvikler alle deler av spillet i rekordfart, ja takk!
3. Mental styrke
Den mentale styrken og den mentale tilnærmeringen til Hovland er helt unik. Det virker som absolutt alt preller av og ingenting klarer å rokke ved hans tro på det han driver med. Derfor er jeg heller ikke bekymret over det ekstra presset som vil bli lagt på hans skuldre når han starter Players som nummer 3 på FedEx Cup listen, for det bryr han seg rett og slett fint lite om.
Vi lærte tidlig at Viktor ikke setter seg mål som alle andre gjør, han er i stedet fokusert på detaljene og forsøker kontinuerlig å finne små ting som kan bli bedre. Den stabile mentaliteten, den positive holdningen og det vinnende smilet er rett og slett en uslåelig kombinasjon. Det finnes få sterkere hoder der ute!
Så blir det spennende å se om han klarer å samle overskudd og motivasjon etter å ha lidd litt av det heftige programmet under helgen på Bay Hill. Det er hvertfall ingen tvil om at TPC Sawgrass spiller inn i styrkene til Viktor, og det er heller ingen tvil om at han blir en mann å se opp for i årets utgave av Players Championship.

Brøt ut i latter av Hovlands vanvittige redningsaksjon

The Players Championship
Brast i gråt etter seieren: – Skulle ønske jeg kunne snakke med han
14/03/2021 KLOKKEN 22:18
The Players Championship
Hovland hylles verden over: – Den ærligste i bransjen
13/03/2021 KLOKKEN 18:08