Denne uken starter FedEx-cup sluttspillet. Et sluttspill som går over tre uker og tre turneringer og hvor det er snakk om enorme premiepenger til vinneren til slutt.
Vinneren av hele FedEx-cupen vil stikke av med en pengepremie på rundt 15 millioner dollar, det vil si ca. 140! millioner norske kroner.
Gjennom sesongen samler spillerne opp poeng i FedEx-cupen. Kun de 125 beste for plass i sluttspillet på slutten av sesongen, men disse poengene spiller også inn på en annen liste.
The Northern Trust
Må putte med uten putter: – Det var det som skulle til
23/08/2021 KLOKKEN 22:43

Fire fattige poeng

Comcast Business Tour Top 10 er en pengeliste som kun fokuserer på grunnsesongen. De ti spillerne som har tjent mest FedEx-cup-poeng gjennom sesongen vil få en pengebonus ved endt grunnsesong, før FedEx-cup sluttspillet starter.
Bonusen ligger på 88 millioner kroner som da fordeles mellom de ti spillerne. Hvorav førsteplassen stikker av med drøye 17 millioner av potten på 88 millioner.
Tiende mann på listen får drøye 4,5 millioner kroner av den totale potten.
Viktor Hovland lå lenge topp ti på listen, men etter et svakt resultat i WGC-turneringen FedEx St. Jude Invitational for et par uker tilbake og turneringsfri i forrige ukes Wyndham Championship falt han til en 11. plass på listen.
Mexicanske Abraham Ancer vant FedEx St. Jude-turneringen og amerikanske Sam Burns tok andreplassen og dermed klatret de begge forbi Hovland på listen og skjøv nordmannen ut av topp ti.
Enda surere er det at 23-åringen misset de 4,5 millioner kronene med kun fire fattige poeng til Burns på tiendeplassen.
Det var amerikanske Collin Morikawa som vant Comcast Business Tour Top 10, og bonusen på 17 millioner kroner.
The Northern Trust
Forbannet Hovland med katastrofedag – ødela putteren
23/08/2021 KLOKKEN 22:39
The Northern Trust
Her mister Hovland besinnelsen
23/08/2021 KLOKKEN 20:13