• The Northern Trust: Se Viktor Hovland torsdag og fredag på GOLFTV.
– Jeg har allltid kjempeforventinger til Viktor, og jeg forventer egentlig alltid at han skal gjøre det bra. Han har en vanvittig stabiitet. Den er helt ekstrem.
Det sier Discoverys golf-kommentator Per Haugsrud i forkant av første dag av The Northern Trust – turneringen som innleder sluttspillet.
The Northern Trust
Må putte med uten putter: – Det var det som skulle til
23/08/2021 KLOKKEN 22:43
THE NORTHERN TRUST består av de 125 høyest rangerte spillerne på årets FedExCup-ranking, mens 70 av disse blir med videre til BMW Championship. 30 spillere er til slutt med i den avgjørende turneringen TOUR Championship.
Vinneren av FedExCupen vil stå igjen med den største biten (15 millioner dollar) av en premiepott på svimlende 60 millioner dollar.
Nederst i saken kan du se Viktor Hovlands foreløpige turneringsplan for resten av 2021.

– I det ypperste favorittsjiktet

I fjor karret Viktor Hovland seg videre til TOUR Championship som nummer 28, der han lå ti slag bak leder Dustin Johnson. Nå ligger nordmannen inne som nummer 11 før sluttspillet, og Per Haugsrud mener det er verdt å være optimister før det braker løs i USA.
– Det er ingen som blir overrasket om Viktor ikke er med der oppe. Jeg tror han minst kan klare en topp fem-plassering. Det er lov å være optimistisk. Han skriver historie hver eneste dag, og vi vet at han har alle muligheter til å bli verdensener om noen år, smeller det fra Discovery-kommentator Haugsrud.
Store kanoner som Jon Rahm, Rory McIlroy og Collin Morikawa er også med i sluttspillet, men blant favorittene ligge også en norsk gjedde i sivet, skal vi tro Haugsrud.
– Stabiliteten til Hovland er det som er gull verdt. En spiller som Rory (McIlroy) kan fort vinne, men jeg mener at Hovland har mer stabilitet. I en duell blant de to, ville jeg ha satt den berømte femmeren på vår mann - og det er nesten litt skremmende å tenke, ler Discovery-kommentoren.
– Hovland er i det ypperste favorittsjiktet, legger han til.

– Ingen svakheter

Per Haugsrud tror at en god start i THE NORTHERN TRUST kan bli avgjørende for spillerne i toppsjiktet. Samtidig er han tydelig på at det er i den siste og avgjørende turneringen at Hovland virkelig kan skinne.
– En god start er svært viktig, ettersom en nesten ikke rekker å hente seg inn igjen. Det tror jeg samtlige spillere, inkludert Hovland, tenker på, forteller kommentatoren.
– Når han kommer seg til den siste turneringen, for det gjør han, så passer den banen som hånd i hanske for Hovland. Banen er smal, noe som passer Viktor bra, og desto vanskeligere for spillere som har et litt skjevere utslag, legger han til.
– Hvilke primærforskjeller ser du på spillet til Viktor Hovland i 2021, kontra 2020?
– Nærspillet hans er blitt mye bedre. Nå er han rett og slett helt rå der, og det er en radikal forandring om man sammenligner med fjoråret. Det gjelder også puttingen hans. Nå har han egentlig ingen svakheter i det hele tatt, svarer Haugsrud.
Hovlands foreløpige turneringsplan for resten av 2021:
  • 19-22. aug: THE NORTHERN TRUST
  • 26-29. aug: BMW Championship
  • 2-5. sept: TOUR Championship
  • 9-12. sept: BMW PGA Championship (Europatouren)
  • 24-26. sept: Ryder Cup
  • 14-17. okt: THE CJ CUP @ SUMMIT
  • 21-24. okt: ZOZO Championship
  • 4-7. nov: World Wide Technology Championship at Mayakoba
  • 11-14. nov: Houston Open*
  • 18-21. nov: DP World Tour Championship* (Europatouren)
The Northern Trust
Forbannet Hovland med katastrofedag – ødela putteren
23/08/2021 KLOKKEN 22:39
The Northern Trust
Her mister Hovland besinnelsen
23/08/2021 KLOKKEN 20:13