• The Northern Trust: Se Viktor Hovland torsdag og fredag på GOLFTV.
For andre år på rad skal Viktor Hovland i aksjon i FedExCup Playoffs, turneringene som markerer slutten på PGA Tour-sesongen.
Det hele starter med denne ukens THE NORTHERN TRUST, hvor de 125 best rangerte spillerne på årets FedExCup-ranking skal bli til 70. Neste uke, under BMW Championship, skal feltet reduseres til 30. Og det er de 30 beste spillerne som i Tour Championship, fra 2. til 5. september, skal gjøre opp om FedExCup-tittelen og en førstepremie på svimlende 15 millioner dollar.
The Northern Trust
Må putte med uten putter: – Det var det som skulle til
23/08/2021 KLOKKEN 22:43

– Dritkult

Hovland, som i fjor lå og knivet om å bli blant de 30 helt frem til siste slutt, er i år trygt plassert på en 11. plass. Nordmannen var lenge inne topp fem, men etter en liten periode uten topplasseringer falt han litt på listene i sesonginnspurten. Likevel – utgangspunktet er et helt annet enn i debutsesongen.
– Det er dritkult. Jeg har jo spilt veldig stabilt i år og fått en del topplasseringer. Det er kult å se at man er såpass høyt oppe, sier Hovland til Discovery.
– Man føler jo ofte at man omtrent må spille hver uke for å opprettholde en god posisjon, men det handler jo også om å spille bra når man først er i aksjon, og så ta de pausene man trenger, fortsetter Hovland.
Mens spenningen i fjor var knyttet til om Hovland skulle komme med til Tour Championship som en av de 30 beste, handler det i år om 23-åringen kan være med å kjempe om tittelen. I fjor snek Hovland seg med som nummer 28, og endte til slutt på en 20. plass.
– Jeg håper å kunne komme til East Lake i år med et litt bedre utgangspunkt enn forrige gang. Det er ikke så lett å ta igjen ti slag på verdens beste spillere, spesielt ikke når spillet heller ikke er på topp. Da blir det litt tungt å gå rundt og «hakke» utpå der.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Golfstjernens Hovland-utfordring: – Han må klippe seg

– Det er ganske sjukt

For der det handler om å samle flest mulig poeng i både THE NORTHERN TRUST og BMW Championship (hvor det i begge tilfelles gis ut triple poeng i forhold til den normale sesongen), er poengene visket ut når man kommer til Tour Championship. Da er det kun antall slag som gjelder – og da handler det om ikke å ligge for langt bak i leksa.
Hovland, som startet på 27. plass og dermed var blant de fem dårligst plasserte i feltet, måtte starte turneringen på par. Dustin Johnson, som ledet FedExCupen og endte opp med å vinne, startet på -10. Hadde Tour Championship startet i dag, ville Hovland med sin 11. plass startet på -3.
– Spillet mitt er mye bedre i år. Selv om jeg starter noen slag bak, så føler jeg at jeg har en god sjanse om spillet er der, sier Hovland.
– Kunne du sett for deg at du var i contention for å vinne hele FedExCupen i din andre proffsesong?
– Nei det er ganske sjukt å tenke på. Men jeg føler jeg har tatt steg hele tiden og blitt bedre, noe jeg takker teamet mitt rundt meg for. Jeg har jobbet hardt og det har betalt seg. Det er veldig fort gjort å komme ut på Touren og føle at alle er så sykt gode og at man må endre på ting, og jeg har jo endret på et par ting selv... men det er blitt bedre ganske umiddelbart, og å se den forbedringen så fort er ganske kult. Så forhåpentligvis fortsetter jeg å bygge videre på det, avslutter Hovland.
The Northern Trust
Forbannet Hovland med katastrofedag – ødela putteren
23/08/2021 KLOKKEN 22:39
The Northern Trust
Her mister Hovland besinnelsen
23/08/2021 KLOKKEN 20:13