Gode Hovland-nyheter før sluttspillet: Beholder plassen på verdensrankingen

Publisert 16/08/2021 klokken 11:17 GMT+2

Viktor Hovland hadde spillefri sist helg og er fortsatt nummer 14 på verdensrankingen. Nå venter en rekke viktige turneringer for nordmannen sin del.

Viktor Hovland

• Se Viktor Hovland i The Northern Trust på GOLFTV
Hovland tok seg inn blant de ti beste i verden for første gang etter godt spill i OL, men falt fire plasser på rankingen etter en svak 36.-plass i PGA-turneringen i Memphis fra 5.- til 8. august.
14.-plassen beholder han også etter sist helgs PGA-turnering Wyndham Championship i Nord-Carolina. Hovland har gått forbi Rory McIlroy, men også blitt forbigått av Tyrrell Hatton, som rykker opp fra 15.- til 13.-plass.
Det er ingen endringer blant de tolv beste på rankingen. Kevin Kisner, som vant Wyndham Championship etter omspill med seks spillere, har gått fra 52.- til 34.-plass. Roger Sloan ble nummer to og har gått fra 313.- til 200.-plass.
Hovland stiller til start torsdag når FedExCup-sluttspillet går i gang med tre turneringer. Det er de 125 beste på PGA-touren som deltar i de tre turneringene, som skal spilles de neste tre ukene.
Først ut er The Northern Trust-turneringen, som går av stabelen i New Jersey og starter torsdag. Deretter er det BMW Championship uken etter, før sluttspillet avsluttes med Tour Championship. I tillegg skal han representere Europa under Ryder Cup fra 22.- til 25. september.
Det skal deles ut 60 millioner dollar under sluttspillet. Vinneren av FedExCup-sluttspillet får 15 millioner dollar, eller drøyt 132 millioner kroner.